Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[π09

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση όλων των εναπομεινάντων μέτρων για την προστασία από την Covid-19, πλην ειδικών προβλέψεων που θα ισχύουν για τις δομές υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παύει και η υποχρεωτικότητα διενέργειας rapid-test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις εξαιρέσεις που ορίζει το ΦΕΚ, για τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αποκατάστασης και τις δομές ευπαθών ομάδων, θα ισχύουν ειδικοί κανόνες προστασίας.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συνοδοί στις προαναφερόμενες δομές υγείας οφείλουν να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Επιπλέον, για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό στις συγκεκριμένες δομές, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, καθώς και η διενέργεια δύο rapid test εβδομαδιαίως, με ίδια δαπάνη.

Σε περίπτωση που κάποιος εκ των ανεμβολίαστων εργαζομένων έχει νοσήσει, τότε για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης είναι υποχρεωτική η διενέργεια ενός rapid test εβδομαδιαίως, και πάλι με ίδια δαπάνη.