Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 23:00 απόψε το βράδυ μέχρι τις  17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, αρχικά με μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Προοδευτικά όμως μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα παράλια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.


Αύριο o καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα όμως, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.


Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τη Δευτέρα, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις.


Η θερμοκρασία την Κυριακή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.