Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετασεις

Εντός των επόμενων ημερών, και μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται η απόφαση της Κυβέρνησης για το ποσοστό βαρύτητας των εξετάσεων τετραμήνων στη βαθμολογία των τελειόφοιτων.

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στους οργανωμένους γονείς μέσης εκπαίδευσης η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά την πρώτη συνάντησή τους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε ότι αφορά στη διόρθωση για φέτος αναμένουμε δια στόματος υπουργού εντός των ημερών να υπάρχει μια τελική θέση την οποία θα την δούμε και εμείς και ελπίζω να είναι η σωστή και να υπάρχει η διόρθωση γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε μη διόρθωση, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοϊζος Κωνσταντίνου.

Εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται, εξάλλου, να κατατεθεί και η πρόταση του Υπουργείου για τις αλλαγές στη νομική βάση του θεσμού.
Ο κ. Κωνσταντίνου πρόσθεσε επίσης ότι «όσο αφορά τη νομοθεσία επί του συνόλου μετά από 1-2 βδομάδες αναμένουμε να έχουμε το πρώτο κείμενο της υπουργού και θα έχουμε ξανά συνάντηση και μας ικανοποιεί ότι έχει μπει ορίζοντας μέχρι τον Μάιο να υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία και με την νέα χρονιά να λειτουργήσουμε πάνω σε μια νέα βάση.

Το θέμα απασχόλησε και την συνάντηση που είχε νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας με την γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρο της να αναφέρει ότι «η υπουργός μας ζήτησε γραπτώς κάποιες θέσεις ώστε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον ένα διάλογο για το θέμα ώστε να καταλήξουμε σε μια απόφαση που θα δίνει λύση σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί την εκπαίδευση της Κύπρου.»

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν στο ρόλο και το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ πρόσθεσε ότι «αναφερθήκαμε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός για τα παιδιά και υποστηρίξαμε ότι πρέπει να γίνεται αυτό το πράγμα πολύ πιο νωρίς, σε μικρότερες ηλικίες.»

Την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας θα έχει την πρώτη συνάντηση και με τους καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ.