Τηλεόραση Ραδιόφωνο
,θγ

Το Άμστερνταμ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Η πόλη ξεχειλίζει κουλτούρα, απίστευτη νυχτερινή ζωή και μουσεία παγκόσμιας κλάσης με ιστορικά πολύτιμα αντικείμενα. Το Άμστερνταμ είναι σίγουρα μια πόλη που δεν πρέπει να παραλείψετε όταν επισκέπτεστε την Ολλανδία.

Eίναι γεμάτο από λιθόστρωτους δρόμους και ανεξερεύνητους θησαυρούς που αποτελούν ευχαρίστηση για το μυαλό και τα μάτια. Πολλά είναι τα ενδιαφέροντα κτίσματα, παλιά οικοδομήματα αλλά και οι υδάτινοι δρόμοι, τα διάσημα κανάλια του, έχουν όλα μια δική τους, ξεχωριστή γοητεία.

Πολυάριθμα τουριστικά αξιοθέατα, όπως μουσεία, πάρκα, εκπληκτικά κτίρια και θέατρα, είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε μερικούς από τους πιο εκπληκτικούς κήπους τουλίπας, οι οποίοι έχουν υπέροχα χρώματα και αρώματα που μπορούν να ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας. Το μεγαλείο και η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια των καθεδρικών ναών και των ανακτόρων εκπλήσσει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες.

Βάλτε λοιπόν την πόλη στο επόμενο σας ταξίδι και δείτε 9+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε σε αυτόν τον πανέμορφο προορισμό: 

1. Canal and Canal Cruise

ξτ

Το σύστημα καναλιών του Άμστερνταμ είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερα από 165 κανάλια στην πόλη που είναι πάνω από 400 ετών, διατηρούνται και υπόκεινται σε διεθνείς νόμους. Κάτι που βοηθά στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής τους σημασίας. Στην πραγματικότητα, λόγω του ιδιαίτερου αστικού τους τοπίου, αυτά τα κανάλια προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Πολλοί τουρίστες εκπλήσσονται από τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό που τα κανάλια δίνουν στην πόλη.

Επιπλέον, τα κανάλια στο Άμστερνταμ είναι σημαντικά για τις μεταφορές και προτείνονται ως ένας τρόπος εξερεύνησης της πόλης. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό του καθενός, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κρουαζιερόπλοιων. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι ή να πάρετε μια απλή βάρκα για κρουαζιέρα γύρω από την πόλη, ενώ θα απολαμβάνετε το αεράκι. Η πόλη διαθέτει περισσότερα από 15.000 σκάφη αναψυχής και σίγουρα ένα από αυτά θα είναι διαθέσιμο για τις επιλογές σας.

2. The Van Gogh Museum

ξτφ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι αναμφισβήτητα η πιο επισκέψιμη τοποθεσία σε ολόκληρη την Ολλανδία. Ο Βαν Γκογκ, ένας γνωστός ζωγράφος του 19ου αιώνα, τιμήθηκε με τη δημιουργία ενός μουσείου αφιερωμένο σε αυτόν. Άφησε πίσω του πολυάριθμα έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων 860 πίνακες και 1200 σχέδια, αλλά μπόρεσε να πουλήσει μόνο έναν από τους πίνακές του. Εκτός από τα έργα του, το μουσείο φιλοξενεί επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή από όμορφα έργα τέχνης από άλλους γνωστούς ζωγράφους από τον 19ο αιώνα, όπως ο Πωλ Γκωγκέν, ο Κλωντ Μονέ και άλλοι.

3. Rijksmuseum

κυγ

Το Άμστερνταμ είναι γνωστό ως το σπίτι του σημαντικότερου μουσείου στην Ολλανδία. Δεν θα ήταν δίκαιο να πάμε στο Αμστερνταμ και να μην επισκεφθούμε το Ρέικσμουζεουμ. Βρίσκεται κοντά στο Μουσείο Βαν Γκογκ στην πλατεία Μουσείου της πόλης. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση των δημιουργιών διάσημων Ολλανδών καλλιτεχνών. Η πλειοψηφία αυτών των Ολλανδών δασκάλων άκμασε τον 17ο αιώνα, μια εποχή καλλιτεχνικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη χώρα.

4. Anne Frank’s House

πι

Το σπίτι της Άννας Φρανκ είναι ένα από τα αξιοθέατα που προσελκύουν τους επισκέπτες στο Άμστερνταμ. Σχεδόν όλοι στον κόσμο γνωρίζουν την ιστορία της Άννας Φρανκ, μιας νεαρής Εβραίας που προσπάθησε να διαφύγει από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνη και άλλα μέλη της οικογένειας και φίλοι κρύβονταν και για δύο χρόνια ζούσαν σε ένα κρυφό καταφύγιο μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με το ημερολόγιό της. Δυστυχώς, δεν επέζησε από τη μάχη, αλλά το ημερολόγιό της κρατήθηκε και από τότε έχει γίνει ένα ανεκτίμητο ιστορικό έγγραφο που περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του Β ΄Παγκοσμίου Πολέμου.

5. Dutch Tulips

κυτ

Η πόλη είναι γνωστή κια για τα λουλούδια της. Ως γνωστόν ολόκληρη η Ολλανδία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις τουλίπες της. Πολλοί τουρίστες προσελκύονται στο Άμστερνταμ από τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και τα άνθη που κοσμούν την χώρα. Εκατομμύρια είναι οι τουλίπες που ανθίζουν σε όλη την πόλη κάθε χρόνο. Μπορείτε να πάτε, να συμμετάσχετε και να απολαύσετε τα φεστιβάλ τουλίπας που φιλοξενούνται στο Άμστερνταμ καθ’ όλη τη διάρκεια της ολλανδικής περιόδου τουλίπας. Αν και οι τουλίπες ανθίζουν μόνο την άνοιξη, το Άμστερνταμ προσφέρει μια εμπειρία σε όλο τον χρόνο των ζωντανών λουλουδιών.

6. Dam Square

ξηυ

Από τον κεντρικό σταθμό, χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να κατεβείτε από το Damrak σε αυτήν την πολυσύχναστη περιοχή, η οποία είναι συνεχώς γεμάτη με ντόπιους και επισκέπτες. Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στην πλατεία, ανεξάρτητα από τον καιρό.

Για να οριοθετηθεί η θάλασσα Zuiderzee και να τερματιστούν οι πλημμύρες, κατασκευάστηκε φράγμα γύρω από τον ποταμό Amstel τον δέκατο τρίτο αιώνα. Οι χίπις της πλατείας Dam έκαναν την περιοχή διάσημη τη δεκαετία του 1960. Σήμερα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όπου υπάρχει άφθονη διασκέδαση. Παντού θα δείτε περιστέρια. Την άνοιξη μπορείτε να δείτε και το ξακουστό καρναβάλι ή να οδηγήσετε τον "ζωντανό τροχό Ferris". Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μίμοι και άλλοι καλλιτέχνες του δρόμου δίνουν παράσταση μπροστά σε περίεργους περαστικούς.

7. Royal Palace of Amsterdam

υ

Το Βασιλικό Ανάκτορο του Άμστερνταμ βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πλατείας Νταμ και είναι ένα από τα τρία παλάτια του έθνους. Εκτός από την στέγαση των βασιλικών οικογενειών, αυτό το φανταχτερό, διοικητικό κτίριο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα ως δημαρχείο.

Το Άμστερνταμ ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της χρυσής περιόδου. Το σχέδιο του Βασιλικού Ανακτόρου αντιπροσώπευε την παγκόσμια εμβέλεια του Άμστερνταμ κατά τον 17ο αιώνα.

8 .Coffee Shops

Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του Άμστερνταμ είναι η αφθονία των καφενείων. Τα Coffee Shops, ωστόσο, είναι διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα καφέ του Άμστερνταμ και είναι πολύ γνωστά σε όλο τον κόσμο για την προσφορά περισσότερων από απλά εξαιρετικών φλιτζανιών καφέ.

Αυτά όμως δεν είναι τα συνηθισμένα, γνωστά σε όλους καφενεία. Η πώληση και η χρήση μαριχουάνας είναι κοινές επιχειρηματικές πρακτικές σε αυτά τα καφενεία. Σχεδόν 200 καφετέριες βρίσκονται στην πόλη και είναι πολύ χρήσιμες για την τουριστική οικονομία του Άμστερνταμ. Τα καφενεία κάνουν ετήσια μέση πώληση 100 τόνων μαριχουάνας προσελκύοντας κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.

uh

 

9. Bike Ride

jtf

Όχι μόνο το Άμστερνταμ, αλλά ολόκληρο η χώρα είναι γνωστή ως η «Πρωτεύουσα του Κόσμου των Ποδηλάτων», λόγω της παγκόσμιας διάσημης κουλτούρας του Bike Riding. Η πλειοψηφία των κατοίκων εδώ χρησιμοποιούν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους.

Το ποδήλατο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε και να εξερευνήσετε την πόλη και εύκολα μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο.

10. A’DAM Toren

Με ύψος 100 μέτρα, το A’DAM Toren είναι ένα κορυφαίο μέρος για μια πανοραμική θέα της πόλης. Δείτε το συνονθύλευμα καναλιών και δρόμων από κάτω σας, με θέα που εκτείνεται σε όλα τα γύρω τοπία. 

yg