Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πραγα

Ένας από τους πιο κορυφαίους προορισμούς είναι τα τελευταία χρόνια η Πράγα. Η πανέμορφη πόλη κερδίζει αμέσως τις καλύτερες εντυπώσεις και προσφέρει μοναδικά σημεία για επίσκεψη και χαλάρωση. Η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι γεμάτη εκπληκτικά αξιοθέατα μεγάλης αξίας τα οποία πρέπει να ανακαλύψετε.

Γέφυρα του Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου σίγουρα ανήκει στα τοπ πέντε πιο εκπληκτικά αξιοθέατα της Πράγας. Αυτό το μεσαιωνικό κτίριο είναι μια από τις πιο διάσημες γέφυρες στον κόσμο, αλλά είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την πιο λαμπερή εποχή της Πράγας. 

charles-bridge

Κάστρο της Πράγας

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια μέρα εξερευνώντας τους κήπους, τα μουσεία και τους τάφους του Κάστρου της Πράγας. Η κατασκευή, η οποία χρονολογείται από τον ένατο αιώνα, υπήρξε έδρα εξουσίας για Τσέχους αυτοκράτορες, βασιλιάδες και προέδρους. Στο κέντρο του συγκροτήματος βρίσκεται ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό παράθυρα από τον αρ νουβό καλλιτέχνη Alphonse Mucha.

Prague Castle

Ισπανική Συναγωγή

Η Πράγα φημίζεται για τους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς της, αλλά φιλοξενεί επίσης την εκπληκτική Ισπανική Συναγωγή. Βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία της πόλης και  είναι χτισμένη σε ένα καταπράσινο στυλ επηρεασμένο από τη Βόρεια Αφρική. Συνδυάστε ένα ταξίδι για να το δείτε με μια επίσκεψη στο εξαιρετικό Εβραϊκό Μουσείο που - εύστοχα - βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Spanish Synagogue

Πλατεία Παλιάς Πόλης

Επενδυμένο με παστέλ μπαρόκ κτίρια που θυμίζουν κλασικά παραμύθια, το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με τέλεια μέρη για να πιείτε μια μπύρα ή καφέ. Αυτή η πλατεία ηλικίας 600 ετών φιλοξενεί πολλά από τα καλύτερα ιστορικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Αστρονομικό Ρολόι, το Παλιό Δημαρχείο και την Εκκλησία της Παναγίας Πριν από τον Τίν.

 

Old Town Square

Μουσείο Κάμπα

Οι Τσέχοι είναι περήφανοι για την καλλιτεχνική τους κληρονομιά. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ενημερωθείτε για την ιστορία της τέχνης της Πράγας είναι το Μουσείο Κάμπα, στην ανατολική όχθη του νησιού Κάμπα. Αυτό το μουσείο μοντέρνας τέχνης διαθέτει εκθέσεις σύγχρονων Τσέχων και κεντροευρωπαίων καλλιτεχνών. Ο κήπος με τα γλυπτά και το γύρω πάρκο προσφέρουν την τέλεια ανάπαυλα από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Museum Kampa

 

πραγα
Museum Kampa