Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μονοπάτι Πικρόβρυση

Η σημερινή μας επίσκεψη είναι σε ένα εντυπωσιακό μονοπάτι το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Λευκωσία αλλά προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει ξεχωριστά πετρώματα, υπέροχη φύση με πληθώρα ενδημικών ειδών με ένα από αυτά να έχει εντοπιστεί σε αυτή μόνο την περιοχή!

Το μονοπάτι ξεκινάει από τα ενετικά γεφύρια, στον ποταμό της Μαρούλλενας στο Καλό Χωριό Ορεινής και έχει τερματισμό τον εκδρομικό χώρο της «Μερίκας». Είναι μια εύκολη, ευχάριστη διαδρομή μήκους 4,7χλμ, χωρίς υψομετρικές διαφορές, που θα σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

Μονοπάτι Πικρόβρυση

Τα πρώτα 600 μέτρα του μονοπατιού είναι και τα πιο εντυπωσιακά, γιατί ακολουθούν παράλληλη πορεία με την κοίτη του ποταμού Μαρούλλενα, με θέα τα φυσικά φαράγγια και τις σπηλιές που έχουν σχηματιστεί. Οι πεζοπόροι θα συναντήσουν εντυπωσιακούς βράχους, που υπάρχουν μόνο στην Κύπρο, οι οποίοι προσελκύουν γεωλόγους από όλο τον κόσμο να έρχονται για να τους μελετήσουν.

Μονοπάτι Πικρόβρυση

Σε όλο το μονοπάτι θα ανακαλύψετε μια πληθώρα σημαντικών ενδημικών φυτών και λουλουδιών, πουλιά και ερπετά, κρατώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών μέχρι τον τερματισμό του. Σημαντικό να αναφερθεί, είναι ότι στο ποτάμι ζει το προστατευόμενο νερόφιδο "Natrix-Natrix cypriana" το οποίο θεωρήθηκε εξαφανισμένο από τις αρχές του 1960, αλλά ανακαλύφθηκε ξανά το 1999 στο συγκεκριμένο ποτάμι. Το σπάνιο μαύρο νερόφιδο δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος της Κύπρου και κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Μονοπάτι Πικρόβρυση

Οι πεζοπόροι μπορούν να επιστρέψουν ακολουθώντας την ίδια διαδρομή ή να συνεχίσουν κυκλική πορεία διασχίζοντας το χωριό, την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία χτίστηκε το 1633, και άλλα πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Η Πικρόβρυση της Μερίκας είναι ένα υπέροχο μονοπάτι που θα εντυπωσιάσει!

Μονοπάτι Πικρόβρυση

 

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook

Μονοπάτι Πικρόβρυση