Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερσίν Τατάρ

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις». Σύμφωνα με το ΓΤΠ. στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις τρεις σεισμόπληκτες επαρχίες με επίκεντρο το Καχραμάνμαρας, ενώ θα έχει επαφές στο Γκαζίαντεπ, στο Καχραμάνμαράς και στα Άδανα.

Αφού μεταβεί στην σεισμόπληκτη περιοχή στο Γκαζίαντεπ, ο Τατάρ θα επισκεφτεί τον οικισμό κοντέινερ Καράτζασου στο Καχραμάνμαράς και τον οικισμό αντίσκηνων στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Σουτσού Ιμάμ, αναφέρει η εφημερίδα.

Η διαδικτυακή έκδοση της «Γενί Ντουζέν» κάνει λόγο σήμερα ότι είναι αντιφατικές οι δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους «αξιωματούχων της κυβέρνησης» όσον αφορά στη ροή σεισμόπληκτων από την Τουρκία στα κατεχόμενα, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμά, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου σχετικά με τους σεισμούς, δήλωσε ότι «μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφθασαν στα κατεχόμενα 1.500 σεισμοπαθείς από την Τουρκία».

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις Ουστέλ, στις 25 Φεβρουαρίου ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Χασάν Τατσόϊ, είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι «έχουν εγγραφεί συνολικά 3.800 σεισμόπληκτοι που έφθασαν από την Τουρκία».

Από την άλλη, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Κερύνειας, Μουράτ Σιενκούλ, σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι ο αριθμός των σεισμόπληκτων που έχουν καταγραφεί και έχουν προσφύγει για βοήθεια από το «δημαρχείο» ανέρχεται στα 1.800 άτομα.

Η τ/κ εφημερίδα «Αβρουπα», σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Ερντογάν μοίρασε λεφτά ζητώντας συγνώμη», αναδημοσιεύει είδηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Özgür Gazete και φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην σεισμόπληκτη περιοχή του Αντίγιαμαν διένειμε λεφτά σε σεισμοπαθείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο που ζει στον Αντίγιαμαν για τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης στον σεισμό, μοίρασε λεφτά σε παιδιά.