Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Εκθέτει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας η οικογένεια της ηλικιωμένης ασθενούς η οποία αφέθηκε γυμνή σε κρεβάτι δημόσιου νοσηλευτηρίου.

Με επιστολή σε τηλεοπτικό σταθμό, η εγγονή της γυναίκας που νοσηλεύτηκε για περίοδο δύο βδομάδων στο  Νοσοκομείο, θέτει αμείλικτα ερωτήματα προς τον ΟΚΥΠΥ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά όλα όσα ακούστηκαν από πλευράς νοσοκομείου και Οργανισμού.

Όπως ανέφερε η εγγονής η ηλικιωμένης, «καμία μείωση υπόληψης και καμία προσβολή προσωπικότητας σκεπάζει τη γιαγιά μου με αυτή τη φωτογραφία. Προσβολή προσωπικότητας και άρση της ιδιωτικότητας της έπαθε από τη στιγμή που βρέθηκε ολόγυμνη στο κρεβάτι της, με τις ολοκαίνουργιες μπλε κουρτίνες εντός δωματίου, καθώς και τις κουρτίνες που ήταν στην πόρτα του διαδρόμου ορθάνοικτες.

Την ίδια ώρα αναφέρει πως η φωτογραφία που τραβήχτηκε από άγνωστο της πρόσωπο και δημοσιοποιήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από το γεροντολόγο Μάριο Κυριαζή μιλά από μόνη της.

«Στη φωτογραφία το μόνο που βλέπω είναι το εμετικό σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας μου. Δεν βλέπω το πρόσωπο της γιαγιάς μου ούτε τα επίμαχα σημεία της που εν αντιθέσει ήτο σε δημόσια θέα εντός του νοσοκομείου, Παθολογικού Α και ειδικότερα σε κλίνη 4 ατόμων όπου οι 2 εκ των 4 ασθενών ήταν άντρες» σημειώνει η εγγονή της ηλικιωμένης.  

Η εγγονή της ασθενούς, που πλέον αναρρώνει στο σπίτι της απαιτεί ανάκληση από τον ΟΚΥΠΥ των περί νομικών μέτρων εναντίον του πολίτη που τράβηξε τη φωτογραφία, απόσυρση της δήλωσης του Υπουργείου Υγείας για μεμονωμένο περιστατικό, δημόσια απολογία από το Νοσοκομείο Λεμεσού που επέτρεψε να αφεθεί η γιαγιά σε αυτή την κατάσταση και να έρθει στο σπίτι με μώλωπες και πληγή καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται.

Ειδικότερα η οικογένεια απαιτεί:

  • Απόσυρση της δήλωσης του Υπουργείου Υγείας για μεμονωμένο περιστατικό,
  • Δημόσια απολογία από το Νοσοκομείο Λεμεσού που επέτρεψε να αφεθεί η γιαγιά σε αυτή την κατάσταση και να έρθει στο σπίτι με μώλωπες και πληγή
  • Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται
  • Ανάκληση από τον ΟΚΥΠΥ για νομικά μέτρα εναντίον του πολίτη που τράβηξε τη φωτογραφία

Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση πέρασε και ο γιατρός Μάριος Κυριαζής, προειδοποιώντας με νομικά αντίμετρα.

«Θα περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η υπόθεση αν κάνει κάτι ο ΟΚΥΠΥ εναντίον μου εμένα προσωπικά ή των συνεργατών μου τότε θα αποφασίσω τι θα κάνω, μιλούμε με δικηγόρους. Αποπροσανατολιστίκαμε από το θέμα και μιλούμε για αγωγές και προσωπικά δεδομένα, είναι λυπηρό αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει ο ασθενής» αναφέρει ο Δρ. Κυριαζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή της οικογένειας προς συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, έχει φτάσει και στα χέρια του Υπουργού υγείας ο οποίος αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας του ΟΚΥΠΥ προτού αποφασίσει τι δέον γενέσθαι.

 

Η ανάρτηση του γιατρού