Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικες εκλογες

Συνεργεία των επαρχιακών διοικήσεων πραγματοποιούσαν από το πρωί ελέγχους σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες, για αφίσες, έντυπα και πολιτικά μηνύματα υποψηφίων σε διαφημιστικές πινακίδες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Όπως ανέφερε ο Έπαρχος Λευκωσίας Ανδρέας Χατζηπάκκος έχουμε συνεργεία που εποπτεύουν όλη την Επαρχία Λευκωσίας ξεκινώντας από τη Λευκωσία μέχρι και την Τυλληρία. Δεν εντοπίσαμε σοβαρά θέματα βρήκαμε μόνο σε σωματεία 9 περιπτώσεις που ήταν αφίσες οι οποίες αφαιρέθηκαν.
 Συμμόρφωσης στις πρόνοιες της νομοθεσίας είχαμε και στη Λεμεσό. Με τον έπαρχο Μάριο Αλεξάνδρου, να δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι έχουν αποσυρθεί από τους υπεραστικούς και κεντρικούς δρόμους και από όλες τις διαφημιστικές πινακίδες παντός είδους μηνύματα και αφίσες για τις εκλογές.
«Τα συνεργεία είναι σε όλες τις κοινότητες και στην πόλη. Έχουν ήδη αφαιρεθεί πέραν των 10 αφισών ή φωτογραφιών υποψηφίων και παράλληλα τα συνεργεία αντικαθιστούν τυχόν φθαρμένους θαλάμους σε εκλογικά κέντρα και επίσης στα ορεινά καθαρίζουν το οδικό δίκτυο» δήλωσε ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου.
Στη Λάρνακα τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε αφαίρεση ενός πανό με σατιρικό περιεχόμενο για τους δύο υποψήφιους
Σύμφωνα με τον Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου «έχει εντοπιστεί ένα πανό σε μια κοινότητα της Επαρχίας μας η οποία ήταν εναντίον και των δύο υποψηφίων. Ήδη έχει αφαιρεθεί.  Επίσης έχουν εντοπιστεί κάποιες αφίσες σε ένα καφενείο.
 Πέντε πανό και των δύο υποψηφίων, εντοπίστηκαν από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου σήμερα Σάββατο και ξηλώθηκαν, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.
«»Δεν ήταν οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες των υποψηφίων, αλλά μικρά πανό. Υπάρχει συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Γενικού Εφόρου. Ενώ υπήρξαν και δύο βοηθοί σε εκλογικά κέντρα οι οποίοι ενημέρωσαν ότι έχουν πρόβλημα υγείας και έγινε άμεση αντικατάσταση τους» είπε Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.
Να θυμίσουμε ότι μη συμμόρφωση στη νομοθεσία για τις αφίσες, τα πανό και διαφημίσεις, τιμωρείται με πρόστιμο και ποινική δίωξη για την οποία προβλέπεται φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ, ή και τις δυο ποινές μαζί.