Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η κλασική πιανίστρια Tatiana Stupak άφησε την πόλη της, τη Λεμεσό, με προορισμό το όρος Aconcagua Mendoza στην Αργεντινή, την 1η Ιανουαρίου. Μόλις έφτασε εκεί, συνάντησε μια ομάδα άλλων δέκα ορειβατών από τον οργανισμό 7summits.ru. Μετά από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης εγκλιματισμού και αναρρίχησης και με κάποια βοήθεια από ελικόπτερα, μουλάρια και αχθοφόρους για την παροχή τροφίμων σε διάφορα στρατόπεδα στο βουνό, τα μέλη της ομάδας έφτασαν στη σύνοδο κορυφής στις 16 Ιανουαρίου, υψώνοντας τη σημαία της Κύπρου.

Τμήματα της ανάβασης ήταν ιδιαίτερα επίπονα, λόγω του κάπως ασυνήθιστου καλοκαιρινού καιρού, και κατά καιρούς περνούσαν από το χιόνι με μεγάλο ύψος. Ειδικότερα, σε κάποιες περιπτώσεις το χιόνι έφτανε μέχρι το γόνατο κάτι το οποίο ήταν εξαιρετικά κουραστικό.

Η Tatiana Stupak παρευρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι περιγράφοντας την εμπειρία της. Χαρακτηριστικά είπε: «Αν και είχε -38 βαθμούς κελσίου, είχα καταφέρει να πουλήσω 35 εισιτήρια για την 37λεπτη συναυλία μου», προσθέτοντας ότι χρειάστηκε δυο εβδομάδες για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο του βουνού.

Χάρη στην πρωτότυπη και θαρραλέα ιδέα της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο για τα ρεκόρ Guinness με θέμα την «ψηλότερη» συναυλία στον πλανήτη.

Tatiana Stupak:

Είναι 99% ότι θα είμαι ο κάτοχος του ρεκόρ Guinness, περιμένω όμως την τελική απάντηση σε περίπου 12 εβδομάδες.