Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηυ5

Ευχάριστα τα νέα από το Ισραήλ.

Το τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο τύπου Α και από το χαράματα της 22ας Δεμεκβρίου νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Τελασομέρ στο Ισραήλ βγήκε από τον αναπνευστήρα.

«Αποσωληνώθηκε χθες τη νύχτα αυτή τη στιγμή το κοριτσάκι χρειάζεται μια συνεχή οξυγονοθεραπεία και σιγά σιγά θα ανακάμπτει. Επικοινωνεί και με αυτή την αποκατάσταση που θα χρειαστεί για την μυϊκή του λειτουργία», σημείωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, δρ Χριστίνα Γιαννάκη. 

Ικανοποίηση για την έκβαση της υγείας του μικρού κοριτσιού εξέφρασε και ο Υπουργός Υγείας.

«Τα νέα είναι καλά. Ευτυχώς είναι καλά τα νέα, εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να επιστρέψει το παιδάκι σύντομα στην Κύπρο», επισήμανε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Σύμφωνα πάντως με την Γενική Διευθύντρια του υπουργείο υγείας η μικρή μαχήτρια αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο.

«Αναμένεται αν όλα πάνε κατ’ευχήν προς το τέλος Φεβρουαρίου θα επιστρέψει αυτό το παιδάκι στον τόπο μας», τόνισε η Δρ Γιαννάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι για την ασφαλή μεταφορά της μικρής στο Ισραήλ το Υπουργείο Υγείας είχε στήσει γιγαντιαία επιχείρηση η οποία άρχισε με την άφιξη στην Κύπρο έμπειρης ιατρικής ομάδας και εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και ολοκληρώθηκε με την αεροδιακομιδή της τετράχρονης στο Ισραήλ.