Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο

Αερογέφυρα ζωής για το τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο Α και τα τελευταία 24ωρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. 
Το υπουργείο Υγείας, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, έστησε πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα επιχείρηση με στόχο την άμεση αεροδιακομιδή του παιδιού στην πανεπιστημιακή κλινική Τελασομέρ στο Τελ Αβίβ. 

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και τρεις ώρες καθυστέρηση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ειδικά εξοπλισμένο αεροασθενοφόρο από το Ισραήλ το οποίο μετέφερε το εξιδεικευμένο μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, ECMO. 
Στην ναυλωμένη πτήση επέβαινε έμπειρο ιατρικό επιτελείο, μεταξύ των οποίων παιδοχειρούργος και νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στη χρήση του μηχανήματος και η υποδιευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων της πανεπιστημιακής κλινικής Τελασομέρ. 

Όπως ανέφερε η κ. Γιαννάκη, «μαζί τους είναι και ένας τεχνικός και μια νοσηλεύτρια που εξειδικεύεται σε αυτό το ecmo. Να μας συγχωρέσετε για την καθυστέρηση αλλά είχαμε ζητήσει κάποια έξτρα μηχανήματα τα οποία θεώρησα ότι είναι πολύ σημαντικά για να είναι μαζί μας μέσα σε αυτή τη μεγάλη πτήση.  Οφείλω να πω ότι ήτανε μία τεράστια επιχείρηση».

Η αποστολή από το Ισραήλ έφτασε στο Μακάρειο Νοσοκομείο 10 λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 
«Θα ενσωματώσουν όλα τους τα μηχανήματα, θα βάλουν και το μωρό και θα ξεκινήσουμε πίσω για το αεροδρόμιο για το ισραήλ απευθείας. Ελπίζω και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τις ευχές του υπουργού και τις δικές μου ότι όλα θα πάνε κατευχήν», εξήγησε η κ. Γιαννάκη.

Η αποστολή αναχωρεί απόψε για το Ισραήλ με το 4χρονο κοριτσάκι να επιβιβάζεται στο αεροασθενοφόρο για το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του. Την μικρή συνοδεύει συγγενικό της πρόσωπο αφού οι γονείς της έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό. 

Σε αυτό το ταξίδι την συνοδεύουν επίσης οι ευχές και οι προσευχές ολόκληρης της Κύπρου.