Τηλεόραση Ραδιόφωνο
άγαλμα

Στην σύλληψη 33χρονης ύποπτης για την κλοπή του μπρούτζινου αγάλματος «Το κορίτσι με το χούλα χούπ», προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου η 33χρονη μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μαρτυρίες και στοιχεία πιθανόν να συνδέουν την 33χρονη με την κλοπή.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, «η μαρτυρία που εξασφαλίσαμε τέθηκε ενώπιον δικαστηρίου και κρίθηκε δικαιολογημένη έκδοση εντάλματος σύλληψης για σκοπούς ανακρίσεων και περαιτέρω εξετάσεων για διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι γνωστά τα στοιχεία της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης αναζητήθηκε επανειλημμένως από ψες».

Το μπρούντζινο άγαλμα είναι δημιουργία της βραβευμένης γλύπτριας και εικαστικού Γιώτας Ιωάννιδου και κλάπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου,«δυο πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία που δημιουργεί υποψία για να είμαι ξεκάθαρος, απλή υποψία εναντίον της συγκεκριμένης γυναικάς είναι θέμα ανακρίσεων ώστε να διαπιστωθεί αν πραγματικά ενέχεται ή όχι».

Το άγαλμα βάρους 70  κιλών και αξίας €10.000 βρισκόταν από το 2019 στο σημείο από το οποίο έχει κλαπεί.