Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πανδημια κορωνοιος

Ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2020 όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την πανδημία του κορωνοϊού ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, καθώς η μολυσματική ασθένεια εξαπλωνόταν με ταχύτητα φωτός σε όλο τον πλανήτη.

Τρία χρόνια μετά και παρά τη μείωση της θνησιμότητας που συνδέεται με τα ενεργά περιστατικά και τον βαθμό νόσησης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να διατηρήσει την ίδια υψηλή επιφυλακή για τον κορωνοϊό δηλώνοντας ότι παραμένει παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ «ο Γενικός Διευθυντής αναγνωρίζει τις απόψεις της Επιτροπής ότι η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται πιθανότατα σε μεταβατικό σημείο και εκτιμά τη συμβουλή της Επιτροπής να περιηγηθεί προσεκτικά αυτής της μετάβασης και να μετριάσει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες».

Οι επιστήμονες μελετούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται παγκοσμίως, όπου  περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τρία χρόνια από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέτασε τις συμβουλές που παρείχε η επιτροπή σχετικά με τις προτεινόμενες προσωρινές συστάσεις», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής 13,1 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.