Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[\π

Η Κύπρος με στοχευμένες ενέργειες βελτιώνει περεταίρω τις ταχύτητες του διαδικτύου, παρά το ότι στο θέμα της συνδεσιμότητας βρίσκεται σε καλή κατάταξη στην Ευρώπη. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα δίνεται επιχορήγηση €120 για ένα έτος στους πολίτες οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο στο σπίτι ή στην επιχείρηση τους στα 200 Mbps κατ΄ελάχιστον.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του στην εκπομπή του ΑΝ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υφυπουργός Έρευνάς, Κυριάκος Κόκκινος, είπε πως, «δικαιούχοι είναι οι πολίτες που έχουν σήμερα 50 Mbps. Εάν όμως, κάποιος έχει πάνω από 100 Mbps, δεν είναι δικαιούχος».

Αναφορικά μετά την διαδικασία ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι:

«Ο πολίτης θα κάνει την αίτηση στον πάροχο του. Εάν τον εγκρίνει για αγορά αυτής της υπηρεσίας και νοουμένου ότι είναι δικαιούχος, θα στείλει την έγκριση στο Υφυπουργείο Έρευνας για να τιμολογηθεί ένα πιο χαμηλό ποσό εγκατάστασης το οποίο δεν θα ξεπερνά τα €120. Θα υπάρξει μείωση στο ποσό εγκατάστασης και μετά για 12 μήνες θα υπάρχει μείωση στο μηνιαίο ποσό που θα χρεώνεται ο αγοραστής».

Σύμφωνα με τον, Υφυπουργό Έρευνας, η διαδικασία θα αρχίσει 15 Φεβρουαρίου και αποτελεί κίνητρο προς τους πολίτες για να αποκτήσουν πιο υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο.