Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]πο

Υπουργικό Συμβούλιο για να ληφθεί πολιτική απόφαση όσον αφορά το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για αύριο Τετάρτη (18/01). Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μαχαίρια βρίσκονται ο Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Γεωργίας για την τελική απόφαση. Ο Νίκος Νουρής δηλώνει διαφωνία με τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος η οποία, όπως αναφέρει, «δεν ικανοποιεί ούτε την κοινωνική διάσταση ούτε την οικονομική εκμετάλλευση»

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για τον «εμφύλιο» με τον υπουργό Γεωργίας είπε χαρακτηριστικά, «δεν σκοτωνόμαστε με κανένα».

Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών στο Πολεοδομικό Συμβούλιο στην έναρξη της διαδικασίας για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα την εξής οδηγία:

Να ετοιμάσει μια πρόταση η οποία θα λάμβανε υπόψη, πέραν της περιβαλλοντικής διαφύλαξης και της ομορφιάς της περιοχής, και τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά για να δώσουμε τη δυνατότητα στον γηγενή πληθυσμό, όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να επωφεληθεί από ένα οριστικό σχέδιο.

«Κατά την δική μας εκτίμηση η εξέλιξη του σχεδιασμού από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος δεν ικανοποιεί ούτε την κοινωνική διάσταση ούτε την οικονομική εκμετάλλευση», ανέφερε ο κ. Νουρής.

Ξεκαθάρισε ότι, «είμαστε η εκτελεστική εξουσία και πρώτοι που πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις νομοθεσίες και τις εισηγήσεις της περιβαλλοντικής αρχής, όμως στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γίνει παρουσίαση, θα βάλουμε τα δεδομένα κάτω και θα ληφθεί πολιτική απόφαση.