Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 9 π.μ. και 12 μ.μ. θα λειτουργήσει κινητή μονάδα εμβολιασμών στα Γραφεία Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών στην Τριμίκλινη, για την χορήγηση μόνο ενισχυτικής δόσης εμβολίου (Pfizer).

Δικαιούχοι:

· Άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από την λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου.

· Ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

· Για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

· Όσον αφορά τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, απαραίτητο το Έντυπο γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων υπογραμμένο και από τους δύο γονείς, όπου αυτό εφαρμόζεται, σε Ελληνικά ή Αγγλικά