Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απατη διαδυκτιο

Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και προειδοποιήσεις της Αστυνομίας προς τους πολίτες, για να μην αποτελέσουν θύματα.

Η μαζική αποστολή μηνυμάτων άρχισε πριν από μερικές μέρες και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αναφέρονται σε πακέτο που έχει φτάσει στα Κυπριακά ταχυδρομεία και το οποίο θα πρέπει να παραληφθεί

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» η Λειτουργός Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, «καλούν το κοινό να πιστοποιήσει την παραλαβή δέματος δήθεν από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και ζητούν προσωπικά στοιχεία των παραληπτών».

 Ακολούθως ζητούνται τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, για την πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού αποδέσμευσης του πακέτου ή για πληρωμή επιπρόσθετου χρηματικού ποσού ως οφειλόμενο φόρο.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνου, «πρόκειται για απάτη, ο σκοπός είναι η χρέωση και υποκλοπή των στοιχείων των τραπεζικών καρτών. Η Αστυνομία συστήνει για άλλη μια φορά ιδιαίτερη προσοχή και να μην ανταποκρίνεται αφού πρόκειται για  κακόβουλα μηνύματα τα οποία δεν σχετίζονται με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία».

Οι πολίτες καλούνται να μην απαντούν στα μηνύματα και να μην ανοίγουν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμό που επισυνάπτεται, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος χρέωσης και υποκλοπής των στοιχείων των Τραπεζικών τους καρτών.