Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φόνος Λατσιά

Μόνο σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες ανακρίσεις για το άγριο φονικό, στα Λατσιά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, που συγκλόνισε το παγκύπριο, με θύμα τον Δωρόθεο Δημητριάδη, 61 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παζλ των ερευνών έχει μπει και ένας κομπρεσόρος.

Φαίνεται πως άνηκε στην οικογενειακή φίλη του θύματος, η οποία διαμένει στην πολυκατοικία όπου συνέβη το μοιραίο. Ο κομπρεσόρος κλάπηκε και η ιδιοκτήτρια φαίνεται πως είχε υποδείξει ως υπαίτιους το ζεύγος των γειτόνων της, οι οποίοι και συνελήφθησαν πρώτοι ως ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου ή ανθρωποκτονίας.

Ο κομπρεσόρος ήταν, εδώ και εβδομάδες, η αιτία των καβγάδων που είχαν μεταξύ τους οι γείτονες, και η αιτία του καβγά της περασμένης Τετάρτης, που κατέληξε στο πρωτοφανές έγκλημα, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, όπου οδηγήθηκαν οι ύποπτοι.

Σύμφωνα με τον Ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας: «Συγκεκριμένα την 04/01/2023 και περί ώρα 17:30 η 1η ύποπτη ( 31χρονη) κατεβαίνοντας από το διαμέρισμα της το οποίο βρίσκεται στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας συνάντησε στην είσοδο της πολυκατοικίας την ………ένοικο του διαμερίσματος που βρίσκεται απέναντι από το δικό της . Η ….( συγγενής 61χρονου)  βρισκόταν  στο χώρο μαζί με ένοικο του ισογείου της ίδιας πολυκατοικίας την οποία βοηθούσε να καθαρίσει την ακαταστασία που δημιούργησαν τα ανήλικα τέκνα των 1ης και 2ου ύποπτου έξω από την πόρτα της. Εκεί η 1η επιτέθηκε φραστικά στην ….( συγγενής 61χρονου) αφού μεταξύ τους έχουν διάφορες προστριβές που χρονολογούνται «.

Έξι οι συλληφθέντες

Στις έξι έχουν φτάσει οι  συλλήψεις για την υπόθεση.

Πρώτοι κατέληξαν στα αστυνομικά κρατητήρια το ζεύγος των γειτόνων και ένας 26χρονος, οι οποίοι και τελούν από χθες υπό οκταήμερη κράτηση.

Χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, άλλους δύο νεαρούς ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι και τέθηκαν υπό επταήμερη κράτηση, με διάταγμα του Δικαστηρίου.

Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα συνελήφθη και ένας 27χρονος.

 Όλοι φέρονται να είχαν φτάσει στο σπίτι του ζευγαριού, αφού ο 35χρονος έστειλε το ένα από τα τέσσερα παιδιά του σε γειτονικό πάρκο, για να καλέσει φίλους του να τον βοηθήσουν στον καβγά που είχε με το θύμα.

Οι ανακριτές μελετούν επισταμένα το υλικό από το κλειστό κύκλωμα της πολυκατοικίας, που φαίνεται να κατέγραψε καρέ-καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν, και που ήταν αυτό που έδωσε από την πρώτη στιγμή κατεύθυνση στις έρευνες.

Όπως ανέφερε ο Ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας:  «Το θύμα, ενώ ακόμα βρισκόταν στο έδαφος, δεχόταν κτυπήματα και από τους τρεις υπόπτους, αλλά και από τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατέφθασαν στο μέρος μαζί με τον τρίτο ύποπτο (26χρονος) και σε κάποια φάση, ο τρίτος ύποπτος, φαίνεται να σέρνει στο έδαφος το θύμα, το οποίο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, με εμφανή μώλωπα στο πρόσωπο. Ο τρίτος ύποπτος έσυρε το θύμα μέχρι τις σκάλες της πολυκατοικίας, όπου εκεί του επέφερε με τα χέρια και τα πόδια του κτυπήματα, στο πρόσωπο και στην κοιλιά.»

Το θύμα υπέκυψε στο μοιραίο από αιμορραγικό σοκ, εξαιτίας της αιμορραγίας που του προκάλεσαν στην κοιλιακή χώρα τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε από τους νεαρούς.

Οι ανακριτές αναζητούν τουλάχιστον ένα ακόμα νεαρό πρόσωπο, το οποίο και δεν αποκλείεται να καταλήξει στα χέρια τους αργότερα απόψε.