Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ββ

Χειροπέδες σε 27χρονο πέρασε η Αστυνομία για τον φόνο του 61χρονου Δωρόθεου Δημητριάδη με τις συλλήψεις να έχουν φτάσει τις έξι. 

Νωρίτερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους, οδηγήθηκαν 24χρονος και 25χρονος, που συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση συνωμοσίας για φόνο και ανθρωποκτονίας, με θύμα τον 61χρονο Δωρόθεο Δημητριάδη, που διαπράχθηκε στις 4 Ιανουαρίου, στα Λατσιά. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εφταήμερης κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον άλλων τριών προσώπων, ηλικίας 35, 31 και 26 ετών, που τελούν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την ίδια υπόθεση.

Το χρονικό του εγκλήματος 

Όλα άρχισαν γύρω στις 17:30 το απόγευμα, έπειτα από τηλεφώνημα που έλαβε το θύμα από οικογενειακή του φίλη, η οποία και του ανέφερε πως είχε καβγαδίσει με την γειτόνισσα της, 31 ετών.

Το θύμα έσπευσε στο σπίτι της φίλης του, και την συνόδευσε στον Αστυνομικό Σταθμό των Λατσιών, όπου και κατήγγειλαν τη γειτόνισσα για τον καβγά.

Σύμφωνα με τους φακέλους της Αστυνομίας, οι δύο γειτόνισσες είχαν καβγαδίσει και άλλες φορές το παρελθόν και κατέληξαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Κατά την επιστροφή τους στην πολυκατοικία, το θύμα παρουσιάζεται να επισκέφθηκε το διαμέρισμα της γειτόνισσας, για να μιλήσει στην ίδια και τον σύζυγό της, τριάντα-πέντε χρόνων.

Κατέληξαν να λογομαχήσουν και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει.

Κάλεσαν κι άλλους στον καυγά…

Με βάση όσα ακούστηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος παρουσίασε τρεις ύποπτους και ζήτησε την έκδοση διατάγματος κράτησής τους, το θύμα και το ζευγάρι, που είναι και οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια.

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο δεύτερος ύποπτος (35χρονος), ακούστηκε να λέει σε ένα από τα ανήλικα παιδιά του να πάει στην πλατεία και να φωνάξει όσους εν τζιαμέ για να έρτουν για βοήθεια

Στην σκηνή του καβγά κατέφτασαν, με βάση πάντα την μαρτυρία, άλλα πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο τρίτος ύποπτος, ηλικίας 26 ετών.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα και οι ανακριτές προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν ώστε να προχωρήσουμε ενδεχομένως και σε άλλες συλλήψεις για να προχωρήσουμε

Σύμφωνα με Ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας, «το θύμα, ενώ ακόμα βρισκόταν στο έδαφος, δεχόταν κτυπήματα και από τους τρεις υπόπτους, αλλά και από τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατέφθασαν στο μέρος μαζί με τον τρίτο ύποπτο (26χρονος) και σε κάποια φάση, ο τρίτος ύποπτος, φαίνεται να σέρνει στο έδαφος το θύμα, το οποίο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, με εμφανή μώλωπα στο πρόσωπο. Ο τρίτος ύποπτος έσυρε το θύμα μέχρι τις σκάλες της πολυκατοικίας, όπου εκεί του επέφερε με τα χέρια και τα πόδια του κτυπήματα, στο πρόσωπο και στην κοιλιά»

Άλλος ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ήταν μάρτυρας των όσων συνέβαιναν, κάλεσε την Αστυνομία, και στη θέα των μελών της δύναμης που έσπευσαν επιτόπου, οι τρεις ύποπτοι, καθώς και τα υπόλοιπα, άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, τράπηκαν σε φυγή. 

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας

Εκεί εντόπισαν το θύμα (61χρονο), κάτω στο έδαφος, μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας να είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, έχοντας τις αισθήσεις του […] Το θύμα ανέφερε σε ένα εκ των μελών της Αστυνομίας, το όνομα του και την φράση «εδέραν με»...

Οι Αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο, και το πλήρωμά του διαπίστωσε πως το θύμα δεν είχε ενδείξεις ζωής, ενώ ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μεταφέρθηκε.

Συνέλαβαν τρεις αναζητούν τέσσερις

Πλέον η Αστυνομία άνοιξε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και ανθρωποκτονίας, και προχώρησε, με βάση δικαστικό ένταλμα, στη σύλληψη του ζεύγους, τριάντα-ενός και τριάντα-πέντε χρόνων, καθώς και ενός 26χρονου.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Έχουν οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εναντίον τους έχει εξασφαλιστεί διάταγμα οκταήμερης προ φυλάκισης. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα κίνητρα πίσω από την ιστορία.

Ανακρινόμενοι, οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να παρέθεσαν διάφορους ισχυρισμούς για το πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

«Η πρώτη ύποπτη (31 χρόνων) και ο δεύτερος ύποπτος (35 χρόνων) κατέβηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας (μετά την άφιξη της Αστυνομίας στο σημείο), όπου η πρώτη ύποπτη φώναζε ότι το θύμα πήγε στο σπίτι τους και την έδερε μπροστά στα παιδιά μωρά της. Ο δεύτερος ύποπτος ανέφερε ότι το θύμα ήρθε και έδερε την γυναίκα του και ότι δεν φταίουν», ανέφερε Ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Όσα διαδραματίστηκαν κατέγραψε καρέ-καρέ το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πολυκατοικίας.

Εξάλλου, η νεκροτομή στη σορό του θύματος, που διήρκησε συνολικά πέντε ώρες, κατέδειξε ότι ο θάνατος του άτυχου Δωρόθεου Δημητριάδη προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία αιμορραγίας την οποία προκάλεσαν τραυματικές κακώσεις κοιλιακών αγγείων και οργάνων.