Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ημέρα ορόσημο η σημερινή για τους αιμοκαθαρόμενους στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Το πρωί άνοιξε τις πόρτες της η νέα μονάδα αιμοκάθαρσης και υποδέχθηκε τους πρώτους ασθενείς.

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη «τέθηκε σε λειτουργία η νέα μονάδα αιμοκάθαρσης σήμερα το πρωί μετά από πολλαπλές και πολύχρονες προσπάθειες όλων των φορέων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε: «ακόμα ένα προσωπικό στοίχημα επιτεύχθηκε. Λειτούργησε από το πρωί η νέα μονάδα αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Αμμοχώστου εξυπηρετώντας τους πρώτους ασθενείς. Μια νέα σύγχρονη μονάδα που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Οι νεφροπαθείς στην Αμμόχωστο νιώθουν δικαιωμένοι για τον αγώνα που έδωσαν γιατί μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και προβλημάτων, μπορούν πλέον να λαμβάνουν την απαραίτητη θεραπεία στο νοσοκομείο της Επαρχίας τους.

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγιάννη «ήταν διακαής πόθος των ασθενών της επαρχίας Αμμοχώστου και αδήριτη ανάγκη η λειτουργία αυτού του συγκεκριμένου τμήματος. Τερματίζεται πια η ταλαιπωρία των ασθενών μας οι οποίοι υπέμειναν αρκετά όλο αυτό τον καιρό».

Η Ελένη Μουζούρη Κουζάλη μέλος του συμβουλίου αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου δήλωσε «είμαι πάρα πολλά χαρούμενη γιατί ένα πάγιο αίτημα των νεφροπαθών και φίλων νεφροπαθών έχει υλοποιηθεί από τον Υπουργό μας κύριο Χατζπαντέλα και υποκλινόμαστε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε στην κυρία Χατζηγιάννη που βοήθησε στην υλοποίηση του αιτήματος». 

Η νέα μονάδα διαθέτει 23 κλίνες, εκ των οποίων 3 για ασθενείς με μεταδοτικά νοσήματα.

Όπως εξήγησε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου, «θα μπορούμε και να δεχτούμε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών να βοηθήσουμε και ξένους τουρίστες οι οποιοι αιτούνται να έρθουν στην χώρα μας για τουρισμό και παράλληλα να αξιοποιηθεί και ο ιατρικός τουρισμός».

Η δεύτερη φάση αναβάθμισης της νέας μονάδας αιμοκάθαρσης, η οποία θα ολοκληρωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία εξωτερικών ιατρείων.

Οι σκέψεις των αιμοκαθαρόμενων και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι σήμερα στον αείμνηστο Γιώργο Κέζο, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για ανέγερση νέας μονάδας αιμοκάθαρσης στην ελεύθερη Αμμόχωστο.