Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]-

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ποσότητα της κάνναβης που εντοπίζουν οι διωκτικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου.

Ξεπέρασε τα 40 κιλά και όπως όλα δείχνουν η θάλασσα θα ξεβράσει και άλλα πακέτα.

Με βάση τις αναγραφές στα πακέτα , οι αρχές θεωρούν βέβαιο πως αποτελούν μέρος της μεγάλης ποσότητας που ξεφορτώθηκαν κάποιοι από πλοίο και η οποία κατέληξε στις ακτές από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μέχρι το λιμανάκι του Πρωταρά στις ελεύθερες περιοχές

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και 75 κιλά κάνναβη στα κατεχόμενα, τα οποία παρελήφθησαν από τη ψευδοαστυνομία και τον κατοχικό στρατό

Τα πρώτα πακέτα με κάνναβη που εντοπίστηκαν στις ελεύθερες περιοχές ήταν στις 21 Δεκεμβρίου και ακολούθησαν άλλες τέσσερις φορές με τη συνολική ποσότητα να ξεπερνά  τα 40 κιλά.

Τα όσα διαδραματίζονται εδώ και δύο εβδομάδες έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και ξένων υπηρεσιών.

Γιούροπολ και Ιντερπόλ ενημερώνονται συνεχώς ενώ για την υπόθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Τι απαντά η ΥΚΑΝ

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, είπε ότι, κράτησαν το περιστατικό «κρυφό» για ευνόητους λόγους, και έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν από που έχουν έρθει τα ναρκωτικά.

«Αν είχε δημοσιευθεί αμέσως, μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες ως προς την ανέυρεση αυτών των ναρκωτικών», ανέφερε.

Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι ίσως τα ναρκωτικά προέρχονται από πλοιάριο από τον Λίβανο, δήλωσε πως, η πληροφορία διερευνάται, όμως δεν είναι κάτι σίγουρο.

Όσα ανέφερε ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης: