Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]-

Στα 35 κιλά έχει φτάσει η ποσότητα της κάνναβης που ξεβράστηκε τις τελευταίες δέκα ημέρες από τη θάλασσα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως αποκάλυψε από το Σάββατο (31/12) ο ΑΝΤ1, η ΥΚΑΝ πραγματοποιεί επί καθημερινής βάσης εξονυχιστικές έρευνες και περιπολίες από τον κόλπο της ΜΜΑΔ μέχρι και το λιμανάκι του Πρωταρά, αφού η φουσκοθαλασσιά φέρνει στην ακτή και νέα πακέτα με κάνναβη, τα οποία κάποιοι φαίνεται να ξεφορτώθηκαν στα ανοικτά της Κύπρου

Τα πρώτα αποτελέσματα…και τα ερωτηματικά

Οι πρώτες συσκευασίες με κάνναβη εντοπίστηκαν στις 23 Δεκεμβρίου από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Ήταν συνολικού βάρους 30 κιλών και εφτά μέρες αργότερα τουρίστας φέρεται να εντόπισε άλλα τρία κιλά τα οποία και παρελήφθησαν από αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν δύο ακόμη κιλά κάνναβης.

Ενδιαφέρον από υπηρεσίες του εξωτερικού

Τα όσα καταγράφονται το τελευταίο δεκαήμερο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και ξένων υπηρεσιών. 

Europol και Interpol ενημερώνονται συνεχώς ενώ γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί ξεφορτώθηκαν την κάνναβη. Με το σενάριο να εντοπίστηκε το πλοίο με το παράνομο φορτίο από τις διωκτικές αρχές γειτονικής χώρας, να είναι το επικρατέστερο.

Κατασχέθηκαν 75 κιλά ναρκωτικών στα Κατεχόμενα

Η «αστυνομία» προχώρησε στην κατάσχεση 75 κιλών ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στα παράλια των κατεχομένων, υπό μορφή πακέτων, απροσδιόριστης προέλευσης, γράφει το μεσημέρι της Δευτέρας ο τουρκοκυπριακός Τύπος. 

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», το γραφείο Τύπου της «αστυνομίας» ανακοίνωσε ότι μεταξύ 18 Δεκεμβρίου 2022 και 1 Ιανουαρίου 2023, «ως αποτέλεσμα ολοκληρωμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια που υπάγονται στη γενική αστυνομική διεύθυνση στις ακτές, κατασχέθηκαν συνολικά 75 κιλά ναρκωτικών ουσιών τύπου κάνναβης».

Η «αστυνομία» ζήτησε από τους πολίτες «να ενημερώσουν το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα χωρίς να αγγίξουν τα αντικείμενα» σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα πακέτα στα παράλια των Κατεχομένων.