Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαφθορα

Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι έρευνες των Βελγικών αρχών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε με τον Καταρινό Υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης της Βαγδάτης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιορδανία, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Μπορέλ στο προσωπικό του ιστολόγιο την Παρασκευή.
 

«Συζητήσαμε όχι μόνο περιφερειακά ζητήματα και τις διμερείς μας σχέσεις - στις οποίες υπήρξαν θετικές τάσεις τελευταία - αλλά επίσης και τις εν εξελίξει έρευνες για διαφθορά κατά μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μελών του προσωπικού που διενεργούνται από τις Βελγικές αρχές» αναφέρεται στην ανάρτηση του Ύπατου Εκπροσώπου.

Ο κ. Μπορέλ σημειώνει πως μοιράστηκε με τον Καταρινό ΥΠΕΞ τις ανησυχίες του για το θέμα και πως υπογράμμισε πως η ΕΕ έχει πολιτική μηδενικής ανοχής σε τέτοια ζητήματα.

«Οι ομόλογοι μας αρνήθηκαν πως το Κατάρ εμπλέκεται, πως λυπούνται που δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί για τις κατηγορίες από τις αντίστοιχες αρχές και πως αισθάνονται δυσαρέσκεια για το ότι κρίνονται βάσει εικασιών των ΜΜΕ» αναφέρει.

«Συμφωνήσαμε σε πλήρη στήριξη της διεξοδικής διερεύνησης από τις αρχές επιβολής του νόμου του Βελγίου και από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε το θέμα να διαλευκανθεί πλήρως» προσθέτει.