Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4χρονη εξοπλισμός

Με ειδική πτήση έφθασε στην Κύπρο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ομάδα ειδικών από το Ισραήλ για περίθαλψη του 4χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο με Στρεπτόκοκκο Α'. Η προγραμματισμένη πτήση προσγειώθηκε με ολιγόωρη καθυστέρηση καθώς το Υπουργείο Υγείας ζήτησε επιπλέον εξοπλισμό για το αεροσκάφος για την ασφαλή μεταφορά του κοριτσιού. 

Η κατάσταση της υγείας του τετράχρονου κοριτσιού παραμένει πολύ σοβαρή.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννάκη, η ομάδα ειδικών θα έχει μαζί της ειδικό μηχάνημα για να ενισχύσει τη θεραπεία του τετράχρονου κοριτσιού.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων η κ. Γιαννάκη: 

Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού είναι πάρα πολύ κρίσιμη γι' αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να έρθει από πανεπιστημιακή κλινική του Ισραήλ ομάδα ειδικών με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας

Έξι ειδικοί φτάνουν στις 15:00 στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να στήσουν το ειδικό μηχάνημα στο Μακάρειο.

Πρόκειται για ομάδα πέντε γιατρών, έναν παιδοχειρουργό εξειδικεύμενο για το μηχάνημα, την υποδιευθύντρια της Εντατικής Παίδων, μια νοσηλεύτρια της εντατικής παίδων και ένα τεχνικός.

Όπως ανέφερε, θα στήσουν το μηχάνημα μαζί το με το παιδί για να φτάσει πίσω στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ξεκινήσει για το Ισραήλ. 

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που στήνει το Υπουργείο Υγείας για να μπορέσει να ζήσει αυτό το κοριτσάκι» ανέφερε η κ. Γιαννάκη και σημείωσε: «Είναι καινούριο μηχάνημα και για αυτό το φέρνουμε εδώ στην Κύπρο. «Είναι η τελευταία ελπίδα»

4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο