Τηλεόραση Ραδιόφωνο
έλεγχοι υπεραγορές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών ενόψει Χριστουγέννων, ώστε στο γιορτινό τραπέζι να υπάρχουν μόνο άριστης ποιότητας προϊόντα.

*Φωτογραφίες: Mattpress

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη και ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκαν αρχικά την Υπεραγορά Άλφαμέγα στην Έγκωμη.

Σύμφωνα με την κα Γιαννάκη, «η ποιότητα σήμερα που είδαμε εδώ είναι εξαιρετική. Εμείς ως Υπουργείο Υγείας όσον αφορά την ποιότητα, είμαστε αδιαπραγμάτευτη, είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και ο κόσμος θα μπορεί να έρθει τώρα  να ψωνίσει άφοβα».

έλεγχοι υπεραγορές

Και στη συνέχεια την Υπεραγορά Παπαντωνίου πάλι στην Έγκωμη με την κα. Γιαννάκη να δηλώνει ικανοποίηση για τους ελέγχους που διενεργούνται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των υπεραγορών Παπαντωνίου, Χαράλαμπος Παπαντωνίου δήλωσε ότι «οι δουλείες αυτές τις ημέρες είναι αυξημένες. Περιμένουμε τον κόσμο να τον εξυπηρετήσουμε. Οι τιμές φέτος ειδικά του φρέσκου αρνιού είναι πιο ψηλές από τα πέρσι αλλά είναι λόγω των σχετικών προβλημάτων που έχει όλος ο κόσμος. Η επάρκεια νομίζω θα είναι σχετικά εντάξει ».

Η κίνηση στην αγορά τέσσερις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ήταν αυξημένη τόσο στις υπεραγορές, όσο και στα κρεοπωλεία, φρουταρίες και φούρνους.

έλεγχοι υπεραγορές

«Έχουν γίνει δειγματοληψίες από διάφορες εισαγωγές, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα από τα δείγματα που έχουμε λάβει κατά την εισαγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί εξήντα δειγματοληψίες», ανέφερε Αναπληρωτής Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτος Ηροδότου.

Έλεγχοι θα διενεργούνται επίσης την Πρωτοχρονιά, αλλά και τα Φώτα.