Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απόπειρα φόνου Ορόκλινη

Δεν οδηγήθηκε τελικά ενώπιον δικαστηρίου, για να ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, τριάντα-τεσσάρων χρόνων, ο οποίος είχε συλληφθεί σχετικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας που διαπράχθηκε στην Ορόκλινη στις 04 Δεκεμβρίου.

Οι ανακριτές επιβεβαίωσαν το άλλοθι το οποίο τους παρουσίασε, για την μέρα και ώρα κατά την οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που προέβαλε σε κατάθεσή του ο πρώτος συλληφθείς, 31 χρόνων, τον είχαν επισκεφθεί σε σπίτι στην Αγία Νάπα, μαζί με τον καταζητούμενο Ανδρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, και παρέλαβαν χρήματα για το συμβόλαιο θανάτου του 42χρονου στόχου της απόπειρας.

Το άλλοθι του επιχειρηματία φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε τόσο από μαρτυρίες προσώπων που βρίσκονταν στο υποστατικό όπου ισχυρίζεται ότι βρισκόταν, όσο και από τουλάχιστον δύο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή.

Σύσκεψη για τον ελλείποντα

Τις επόμενες ώρες οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να συναντηθούν με ανακριτές της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, για να γίνει μια αξιολόγηση των ερευνών που έχουν διενεργήσει οι δύο πλευρές, με στόχο τον εντοπισμό του 35χρονου Ανδρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη.

Τα ίχνη του καταζητούμενου ως ύποπτου για την απόπειρα χάθηκαν το απόγευμα της έκτης Δεκεμβρίου, αφού εγκατέλειψε το σπίτι της αδερφής του, από την οποία είχε παραλάβει το αυτοκίνητό της, και της παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο, με οδηγίες να το παραδώσει στην Αστυνομία εάν του συνέβαινε οτιδήποτε.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας, και οι ανακριτές τελούν εν αναμονή αποφάσεων σε ότι αφορά την άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ώστε να αρχίσουν τη μελέτη στοιχείων που ίσως βρίσκονται στο συγκεκριμένο τηλέφωνο και που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Για την εξαφάνιση του 35χρονου έχει ζητηθεί  βοήθεια από τη Δικοινοτική Ομάδα για το Έγκλημα, ώστε να επικοινωνήσει με το κατοχικό καθεστώς, μέσω της UNFICYP, για τη διενέργεια ερευνών και στα κατεχόμενα, με στόχο τον πιθανό εντοπισμό του καταζητούμενου.