Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απεργία ΤΑΕΠ Πάφου.

Ξεχείλισε το ποτήρι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με τους γιατρούς να φωνάζουν για την υποστελέχωση και τις συνθήκες εργασίας. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρη Κούμα, «τα ΤΑΕΠ δεν είναι σουπερμάρκετ, δεν είναι θέμα να αποδώσουν τα οικονομικά οφέλη μόνο, πρέπει να δούμε την υγεία. Ένας γιατρός από τις 24:00 τα μεσάνυχτα μέχρι 08:00 το πρωί να καλύπτει ολόκληρη την Επαρχία. Αν αυτό θεωρείται σωστό να μας το πουν».

Οι εννέα γιατροί του ΤΑΕΠ Πάφου άφησαν για τρεις ώρες τα καθήκοντα τους και πραγματοποίησαν το πρωί προειδοποιητική στάση εργασίας.

«Το νωρίτερο που θα έρθει γιατρός εδώ είναι μέσα Μαρτίου. Ε ποιος θα δουλεύει; // Στην Πάφο δεν υπάρχει άλλο ΤΑΕΠ, ούτε στις ιδιωτικέ κλινικές. Αν έρθει ένα δυστύχημα που έτυχε πολλές φορές και ήρθε και ένα έμφραγμα, ένας γιατρός ποιον θα διαλέξει;», διερωτήθηκε η διευθύντρια του Τμήματος του ΤΑΕΠ, δρ. Νεοφύτα Χρυσάνθου.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ζητούν από τον ΟΚΥπΥ να αλλάξει φιλοσοφία και να αποστείλει βοήθεια έως ότου γίνουν οι προγραμματιζόμενες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον γιατρό, δρ. Νεκτάριο Σιδηρόπου, «εάν είσαι δώδεκα ώρες εξουθενωμένος, πολλές φορές ούτε νερό δεν πίνουμε. Είναι απάνθρωπο αυτό, αντιλαμβάνεστε τι αντίληψη μπορεί να έχουμε να προσφέρουμε καλή ποιότητα ιατρικής σε όλο αυτό τον κόσμο που περιμένει. Πολλές φορές δεχόμαστε και επιθέσεις, ο κόσμος δεν φταίει γιατί δεν γνωρίζει ότι μέσα υπάρχει ένας γιατρός πολεμάει».

Από πλευράς ΟΚΥΠυ ο εκπρόσωπος τύπου Χαράλαμπος Χαριλάου επανέλαβε ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί εννέα θέσεις Παγκύπρια.


Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πιθανόν η απεργία αυτή να μην χρειαζόταν να γίνει γιατί το μόνο πράγμα που προσθέτει είναι η ταλαιπωρία στους ίδιους τους ασθενείς Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν αρκετές λύσεις στη διάθεση μας

Οι γιατροί προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.