Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές δημοτικού

Νέα ηγεσία εξέλεξε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά την 55η Γενική της Συνέλευση την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, Πρόεδρος εξελέγη ο Ρένος Κουμή (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λεμεσού), Αν. Πρόεδρος ο Ανδρέας Μιχαήλ (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πάφου), Αντιπρόεδρος η Άντρη Βλάχου (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αμμοχώστου), Γραμματέας ο Φρίξος Ζεμπύλας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λευκωσίας), Ταμίας ο Κώστας Τζιούβας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λάρνακας) και Β. Γραμματέας ο Παναγιώτης Σταυρινού (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κερύνειας).

Ο νέος Πρόεδρος, αμέσως μετά την εκλογή του, δήλωσε ότι "το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας σαν μία οικογένεια, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα σε πλαίσια αγαστής συνεργασίας με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην Παιδεία της χώρας μας".

Πρόσθεσε ότι "κανείς δεν περισσεύει και έχουμε όλοι χρέος να συνεργαστούμε και με κοινές προσπάθειες να συμβάλουμε προσφέροντας χρήσιμα εφόδια ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της Παιδείας και της ποιότητας της ζωής των παιδιών μας σε ένα ασφαλή σχολικό χώρο, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας".

Η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής πάντοτε πρωταγωνιστούσε στα δρώμενα της Παιδείας και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά σε πολλούς τομείς και έτσι θα συνεχίσουμε.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν εκ μέρους του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών ο Πρόεδρος Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, Νίκος Μεγάλεμος, ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων, Λοΐζος Γιάσουμας και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης  Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης τιμήθηκαν απερχόμενα καταξιωμένα στελέχη για την πολύτιμη και πολύχρονη εθελοντική προσφορά τους στους ανιδιοτελείς αγώνες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν όλα τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Τιμήθηκε επίσης ο Πρόεδρός της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς.