Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Το παζλ της απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε ξημερώματα της 4ης  Δεκεμβρίου, στην Ορόκλινη, προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, με τις έρευνες να διενεργούνται σε παράλληλα μέτωπα.

Σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις, η αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ κλειδί θεωρούνται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του καταζητούμενου 35χρονου, ο οποίος, προτού εξαφανιστεί, είχε αφήσει το κινητό του στην αδελφή του, με οδηγίες να το παραδώσει στην αστυνομία εάν του συνέβαινε οτιδήποτε.

Ο έλεγχος στο κινητό ίσως καταδείξει με ποιους είχε συνομιλήσει ο καταζητούμενος, και από ποιες άλλες περιοχές εξέπεμπε σήμα το κινητό του προτού εξαφανιστεί.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Αναμένουμε κάποιες απαντήσεις από κάποια τεκμήρια τα οποία έχουμε στείλει για επιστημονικές εξετάσεις. Λαμβάνονται καταθέσεις, σίγουρα υπάρχουν αρκετές ενέργειες για να μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, όσον αφορά τα κίνητρα αλλά και το τι έγινε, ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο έγκλημα

Ο καταζητούμενος Ανδρέας Χρίστου, άλλως Καμπούρης, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο, αγνοείται από την ημέρα της απόπειρας.

Φέρεται να ομολόγησε σε συγγενικά του πρόσωπα ότι είχε αποδεχθεί να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, με στόχο το θύμα της απόπειρας.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τα ίχνη του, που περιλαμβάνουν είτε να διέφυγε στα κατεχόμενα είτε ακόμα και να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται ακόμα και χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν εξετάσεις σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου και αλλού, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ο 35χρονος για αυτό και έχουμε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Το κινητό του 35χρονου βρίσκεται στα χέρια των αρχών από τις επτά Δεκεμβρίου, και έχει τεθεί υπό το μικροσκόπιο των ειδικών της αστυνομίας.

«Υπάρχουν κάποια θέματα που σίγουρα μπορούν να τεθούν ενώπιον δικαστικής διαδικασίας για θέματα προφυλάκισης αλλά δεν μπορούμε να προβούμε σε σχολιασμό αλλά ούτε και να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα υπό διερεύνηση στοιχεία τα οποία αυτή την στιγμή ερευνά η αστυνομία», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Ως γνωστόν, κατά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου τραυματίστηκαν ο στόχος, 42 χρονών, αλλά και ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο επέβαινε μαζί του στο αυτοκίνητο.