Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Μέρα με την μέρα φαίνεται να προκύπτουν νέα στοιχεία που ξετυλίγουν το κουβάρι της γκανγκστερικής απόπειρας δολοφονίας της περασμένης Κυριακής στην Ορόκλινη. Το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου ο 34χρονος επιχειρηματίας ο οποίος  συνελήφθη χθες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου  και τέθηκε υπό κράτηση για 8 ημέρες.

Όπως ακούστηκε ενώπιον δικαστηρίου φαίνεται πως χθες ο 31χρονος μόλις ενημερώθηκε πως η γυναίκα και τα παιδιά του είχαν αναχωρήσει από την Κύπρο ζήτησε και έδωσε δεύτερη θεληματική γραπτή κατάθεση στην οποία αναφέρθηκε και σε άλλες πτυχές της υπόθεσης όπως το χρηματικό ποσό που θα λάβανε αλλά και κάποιες συναντήσεις που όπως είπε έγιναν στην οικία του 34χρονου.

Όπως αναφέρθηκε  ο 35χρονος ελλείπον ο οποίος φαίνεται να ήταν και ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέβησαν στην σκηνή της απόπειρας φόνου θα λάβανε 40 χιλιάδες ευρώ τα οποία θα μοιραζόταν με τον 31χρονο.  Στην κατάθεση του ο 31χρονος φαίνεται  σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο να ανέφερε ότι:

«Ο …..  μου είπε πως πήγε στα γραφεία του επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, και του έδωσε χρηματικό ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να εκτελέσει την δολοφονία του 42χρονου. Την επόμενη ημέρα πήγαμε με τον ….. σπίτι του επιχειρηματία. Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο και κατέβηκε μόνο ο … Μετά από λίγο ήρθε και κρατούσε δέσμες με χαρτονομίσματα. Πήγαμε στο μαγαζί του και μου έδωσε πέντε χιλιάδες».

Άφησε κινητό με παραλήπτη… την Αστυνομία

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές σάρωσαν και σήμερα αρκετά σημεία της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε μία προσπάθεια εντοπισμού του 35χρονου ελλείποντα που παράλληλα αναζητείται και για την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι αρχές έχουν αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό που θέλει τον 35χρονο να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της αστυνομίας βρίσκονται δύο κινητά τηλέφωνα. Το ένα εντοπίστηκε στο όχημα που εγκαταλείφθηκε σε έδαφος τον βάσεων και φαίνεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 35χρονο στο οποίοι μάλιστα υπήρχαν ίχνη εύφλεκτης ύλης αλλά δεν παραδόθηκε στην πυρά αλλά και κινητό που άφησε στις 6 Δεκεμβρίου  ο 35χρονος στην αδερφή του από την οποία ζήτησε εάν  πάθει κάτι ή εξαφανιστεί και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, τότε να το παραδώσει στις αρχές.

Ο οπλισμός μέσα σε τσάντα

Ερωτηματικό παραμένει για τους ανακριτές ποιος ή ποιοι άφησαν σε κοντινή απόσταση από την οικία του στόχου της ενέδρας τον οπλισμό που είχαν 31χρονος και 35χρονος . Αφού σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωινό της Κυριακής μετέβησαν σε ανοικτό χώρο στην ίδια  περιοχή όπου παρέλαβαν μία τσάντα  μέσα στην οποία υπήρχαν  ένα  αυτόματο πυροβόλο όπλο και ένα πιστόλι.  Για το λόγο αυτό οι ανακριτές ξεσκονίζουν υλικό από κλειστά κυκλώματα της περιοχής που ίσως να κατέγραψε το πρόσωπο που άφησε  την τσάντα στο σημείο.