Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Την επαφή τους με το ποίμνιο  τους συνεχίζουν οι διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας, ο οποίος αφήνει και αιχμές ως προς «κέντρα» που προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να ψηφίσει. Ενώ στη «μάχη» του τριπρόσωπου σημειώνει ότι «η τεννέκα ένα δείξει».

Ο Μητροπολίτης φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι», σημειώνοντας ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για αλλαγή, όπου μέσα από τις επαφές του με τους πιστούς, είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν «εκπλήξεις» ως προς τα ποσοστά που θα λάβουν οι ιεράρχες την 18η Δεκεμβρίου.

Με βάση και τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του ΑΝΤ1, με βάση την οποία ο ίδιος έρχεται στην 2η θέση με 12%, απάντησε «εισπράττω κάτι άλλο από τις δημοσκοπήσεις». 

Ως προς το Καταστατικό με το οποίο ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα προκύψει μέσα από την Ιερά Σύνοδο, και το κατά πόσο αυτό θα αποθαρρύνει τους πιστούς από το να προσέλθουν στην κάλπη, ο Ταμασού απάντησε με αιχμές.

«Αυτό είναι και λίγο σκόπιμο από διάφορα κέντρα, και έχουν σχέση με το κατεστημένο της Εκκλησιάς. Προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να πάει να ψηφίσει. Βλέπουν αυτό το κύμα της αλλαγής, βλέπουν την θέληση του κόσμου να αλλάξει ρότα η Εκκλησία και προσπαθούν να μας σταματήσουν. Οπόταν βάζουν στο υποσυνείδητο του κόσμου, ότι μην πάτε να ψηφίσετε αυτούς που θέλουν να φέρουν την αλλαγή, διότι πάλι εμείς  θα το ελέγξουμε το πράγμα».

Δήλωσε ωστόσο πως ο κόσμος πλέον έχει ξυπνήσει και διαμαρτύρεται. «Θεωρώ ότι θα ληφθεί υπόψη και η ψήφος του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό το μήνυμα το έχουν λάβει ήδη οι Μητροπολίτες. 

Ανέπτυξε παράλληλα το όραμα του για την Εκκλησία του αύριο, λέγοντας πως είναι η ώρα των νέων να βάλουν το πρόγραμμα, και να αποκτήσει ένα γενικό σχέδιο σε όλα τα πεδία, όπου θα έρθει κοντά στους πολίτες, οι οποίοι σήμερα απαξιώνουν την Εκκλησία.

Σημείωσε μάλιστα την σημασία του ο νέος Αρχιεπίσκοπος να είναι νέος, για να έχει χρόνο να ελέγξει ένα στρατηγικό σχέδιο και να μπορεί να δημιουργήσει. «Δηλαδή όταν φτάσω εγώ στα 75-80 και φτάσω στο αποκορύφωμα της προσφοράς μου, τότε θα αποφασίσω να δημιουργήσω κάτι για την Εκκλησία» διερωτήθηκε ο Ταμασού.

Απάντησε και στο ερώτημα για τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός της Ιεράς Συνόδους, λέγοντας πως αυτοί αναδιαμορφώνονται καθημερινά, ωστόσο υπάρχουν από παλαιότερα κάποιες συνεννοήσεις.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί