Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Το πρώτιστο μέλημα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι να βάλει πνευματικό φρένο, να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατρακύλα της απαξίωσης της Εκκλησίας, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας Κυκκώτης, το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, στον Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης είπε πως "πρέπει να βρούμε τους τρόπους, όμως, που να μπορεί να τους αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος και, για να μπορέσεις να εμπνεύσεις βιωματικά κάποιον και να του δείξεις τον δρόμο πρέπει πρώτα εσύ να έχεις αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και πρέπει πολύ απλά, να επικοινωνείς και μαζί του".

«H Εκκλησία της Κύπρου έχει τακτικά εκκλησιαζόμενους, το 7% των Κυπρίων, των Ελληνοκυπρίων Χριστιανών, και ολοένα και σμικραίνει αυτή η απόσταση από το σύνολο του κυπριακού λαού. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, άρα δεν επικοινωνούμε με τον κόσμο, άρα τί φρένο να βάλω σε κάποιον που δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω, δεν επικοινωνώ και δεν με θέλει. Τον σκανδαλίζω και είναι μακριά από μένα», ανέφερε.

«Πώς θα ξανακαταστήσω ωφέλιμη την Εκκλησία, αυτόν τον θεσμό προς το 93% που δεν εκκλησιάζεται, δεν τον προσελκύουμε και αδιαφορεί για την ύπαρξη μας; Χρειάζεται πρόγραμμα, εφόσον έχουμε όραμα. Ένα όραμα που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Στον χαιρετισμό του ο Κύπρος Μιχαηλίδης, υπεύθυνος οργανωτικού, χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Ταμασού ως έναν ακούραστο, θαρραλέο και σύγχρονο Ιεράρχη με συνετές προτάσεις.