Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Η εκκλησία χρειάζεται νιάτα για να μπορέσει να δημιουργήσει είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, προσθέτοντας πως είναι καιρός να συμμαχήσουμε με τους εγκεφάλους της κυπριακής κοινωνίας και τους νέους επιστήμονες, τους οποίους διώχνουμε με την συμπεριφορά μας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας Κυκκώτης παρευρέθηκε σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του, το βράδυ της Τετάρτης που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Λάρνακα.

Ο Μητροπολίτης κατέθεσε ενώπιον των παρευρισκόμενων τις προτάσεις του για την Εκκλησία της Κύπρου.

Προστίθεται ότι στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής αναφέρθηκε στους νέους και στις υποδομές που χρειάζονται για να εργαστούν στην Κύπρο. «Είναι καιρός να συμμαχήσουμε με τους εγκεφάλους της κυπριακής κοινωνίας, με τους νέους επιστήμονες, τους οποίους διώχνουμε με την συμπεριφορά μας» είπε και διερωτήθηκε «πότε φτιάξαμε καινοτόμες επιχειρήσεις, για να τους κρατήσουμε πίσω, πότε δώσαμε στους νέους επιστήμονες την δυνατότητα να δουλέψουν για τον τόπο τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «όσοι το πράττουν κερδίζουν» και διερωτήθηκε «γιατί να μην κερδίσει και η Εκκλησία και να δείξει το πραγματικό, αγαπητικό της πρόσωπο προς τον κόσμο»

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Ησαϊας «αναφέρθηκε στην δύναμη της εκκλησίας, για τις οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες της, τονίζοντας ότι η εκκλησία χρειάζεται επιτέλους νιάτα για να μπορέσει να δημιουργήσει».