Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκκλησία κατεχόμενα

Το θεμέλιο λίθο ενός νέου νοσοκομείου 500 κλινών θα καταθέσει ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την συνάντησή του χθες με την «υπουργό υγείας» Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Αλτουγρά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Φεϊζίογλου, που συνεχίζει επισκέψεις και συναντήσεις με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, πρόσθεσε ότι «θα στηρίξει την ΤΔΒΚ σε κάθε έργο που σχετίζεται με την υγεία».

Ο κ. Φεϊζίογλου συναντήθηκε χθες και με τους «υπουργό δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, «υπουργό εσωτερικών» Ζιγιά Όζτουρκλερ και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό, υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι ο «πρέσβης» άρχισε τις επαφές του στα κατεχόμενα, αλλά η αντιπολίτευση δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συναντήσεων.  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προστίθεται, δήλωσαν ότι δεν είχε ζητήσει ραντεβού μαζί τους.

«Ο Φεϊζίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι ‘έλαβε οδηγίες’ μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν έρθει στο νησί, δεν συμπεριλαμβάνει στις οδηγίες που έλαβε την  βελτίωση των σχέσεων με τους Τουρκοκύπριους. Σύμφωνα με πηγές της πρεσβείας, ο πρέσβης δεν έχει τέτοια ατζέντα προς το παρόν», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στην στήλη των παραπολιτικών της σήμερα η Αβρούπα γράφει ότι ο Φεϊζίογλου είναι πολύ ενεργός και προκαλεί ανησυχία αν περάσουν 24 ώρες και δεν υπάρχει κάποια είδηση σχετικά με αυτόν.

«Ο πιο πολυδιαφημισμένος από τα μέσα ενημέρωσης κυβερνήτης όλων των εποχών, ο ποπ στάρ των αποικιακών κυβερνητών Ο Φεϊζίογλου, ο σημαντικός ευεργέτης μας, ως υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ, ανακοίνωσε ότι θα θέσει τα θεμέλια νοσοκομείου 500 κλινών που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Λευκωσία.

Τα 500 κρεβάτια που κουβαλάτε δεν κάνουν τίποτα στον πληθυσμό των εγκλημάτων πολέμου. Δεν γεμίζουν τις κοιλότητες των δοντιών του πληθυσμού οι 500 κλίνες με τα εγκλήματα πολέμου που κουβαλάτε. Δεν είστε μαζί μας κύριε ποπ σταρ», αναφέρεται μεταξύ άλλων.