Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές

Θα λειτουργήσουν 942 εκλογικά κέντρα τη μεθεπόμενη Κυριακή για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Τα κέντρα σύμφωνα με τον αρχιεπισκοπικών εκλογών Γιάννης Χαριλάου έχουν ήδη στελεχωθεί, ενώ από τις έξι σήμερα το απόγευμα έχει λειτουργήσει στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η διαδικτυακή πλατφόρμα για ενημέρωση των ψηφοφόρων.

 
Γιάννης Χαριλάου- Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών

Θα πηγαίνει εκεί, θα βάζει αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και θα του βγάζει και το εκλογικό του κέντρο. Θα είναι εκεί μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. αυτό θα ανανεωθεί όταν θα βάλουμε και τα στοιχεία των νέων.

 

Στην πλατφόρμα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να μεταβεί σε σύνδεσμο με τίτλο «Μάθε που Ψηφίζεις», για να ενημερωθεί για την Επαρχία, την Κοινότητα ή την Ενορία, αλλά και το Εκλογικό Κέντρο που είναι εγγεγραμμένος.

Επίσης, οι εκλογείς μπορούν να πηγαίνουν στην ενορία ή την κοινότητα τους, και να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς θα ψηφίζουν με την πολιτική τους ταυτότητα.

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή του Αντέννα Μέρα Μεσημέρι, αφού επανέλαβε την αντίθεση του για τη μη συμπερίληψη στους εκλογικούς καταλόγους ομόδοξων αλλοδαπών την οποία κατέθεσε και στη σύνοδο, αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών.

 
Μητροπολίτης Κυρηνείας

Εμείς πρέπει να γνωρίζουμε και ναι μεν υπάρχει αυτή η διαδικασία αλλά στο τέλος πρέπει όλοι μας είμαστε του Χριστού και να επέλθει ενότητα στου κόλπους της εκκλησίας και να προχωρήσουμε ως σώμα Χριστού.  

Οι έξι διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου και τα επιτελεία τους μπορεί να επικεντρώνονται στην εξασφάλιση θέσης στο τριπρόσωπο. Εντούτοις δεν παραβλέπουν και το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, με στόχο την σύμπηξη συμμαχιών και την εξασφάλιση στήριξης από συνοδικούς που δεν διεκδικούν ή θα μείνουν εκτός τριπρόσωπου. 

Μάλιστα πληροφορίες που προκύπτουν από το επιτελείο του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, κάνουν λόγο για στήριξη την οποία εξασφάλισε ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου από τον μητροπολίτη Τριμιθούντος Βαρνάβα.