Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μουσείο κατεχομένων.

Στην παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν το πρωί τα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου κατεχόμενων Δήμων στην κοινότητα Πάχνας, της επαρχίας Λεμεσού.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο τέως Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης τονίζοντας την σημαντικότητα ανάδειξης του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαρούρη, «δημιουργήθηκε από την αγάπη του κοινοτάρχη, των κατοίκων και φίλων της Πάχνας και των αποδήμων, οι οποίοι δώρισαν κειμήλια και οικογενειακά αντικείμενα με στόχο τη διάδοση, διατήρηση και προβολή της λαογραφικής κληρονομιάς της κοινότητας τους και ευρύτερα της Κύπρου».

Με τον Κοινοτάρχη Πάχνας, Ανδρέα Σάββα να δηλώνει ότι «το μουσείο μας στεγάζεται σε αυτό το υπέροχο κτήριο στο οποίο λειτουργούσε παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο Πάχνας».

Το μουσείο φιλοξενεί αντικείμενα Λαογραφίας της Πάχνας και άλλων κατεχόμενων Δήμων, ενώ στα εκθέματα περιλαμβάνονται και φωτογραφίες σε τρισδιάστατη μορφή με θέμα την κατεχόμενη Αμμόχωστο από τον κινηματογραφιστή/φωτογράφο Τάσο Δημητριάδη.