Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Διαμαρτυρήθηκαν για επαναφορά της αμφιδρόμησης στην Μακαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της λεωφόρου Μακαρίου και των παραδρόμων έκλεισαν το πρωί τον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας ζητώντας με πανό και πίκετ ζήτησαν την επαναφορά προσωρινά της αμφιδρόμησης της λεωφόρου Μακαρίου, γιατί θεωρούν ότι θα λύσει πάρα πολλά από τα προβλήματα που ζουν καθημερινά.

Για ταφόπετρα έκανε λόγο ο Νίκος Βασιλείου εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας Καταστηματαρχών και ιδιοκτητών Μακαρίου και Παράδρομων. 

Διαμαρτυρόμαστε για την συνέχιση της ταφόπετρας που έχει επιβληθεί στην Μακαρίου με το νέο σχέδιο το οποίο δυστυχώς δεν προνοεί προσβασιμότητα στην πόλη και έτσι έχει μείνει νεκρή και αν συνεχίσει να μένει νεκρή θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις

Το κλείσιμο του δρόμου έγινε στην παρουσία μελών της ομάδας «Ζ» οι οποίοι ρύθμιζαν την τροχαία κίνηση, ενώ με ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας τονίζει ότι αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών στη διαμαρτυρία, αλλά κρίνει βεβιασμένη και πρόωρη την απόφασή τους. 

Σύμφωνα με τον Δήμο, «πιστεύουμε  ότι η μεγάλη αυτή αλλαγή θα έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας όταν δημιουργηθεί ένα πιο ολοκληρωμένο δίκτυο λεωφορειολωρίδων, με προτεραιότητα την ολοκλήρωση της λεωφοριολωρίδας της Λεωφόρου Μακαρίου μέχρι τον τελικό της προορισμό που αποτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ώστε το λεωφορείο να αποκτήσει πραγματικό πλεονέκτημα έναντι του αυτοκινήτου».

Και ζητά πίστωση χρόνου, αφού όπως επισημαίνει η διαφοροποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη λεωφόρο Μακαρίου, όπως κάθε μεγάλη και σημαντική αλλαγή, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.