Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφόρος Μακαρίου

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μακαρίου. Πλέον η διέλευση επιτρέπεται μόνο σε λεωφορεία και εξουσιοδοτημένα οχήματα.
 
Απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα, περιλαμβανομένων δίκυκλων και τρίκυκλων, ενώ εξαιρούνται οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ταξί, ποδήλατα και scooter, οχήματα τροφοδοσίας, οχήματα συλλογής απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης.
 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης «για τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες που αλλάζει η καθημερινότητα τους, που υπάρχουν κάποια προβλήματα, ζητούμε να υπάρξει υπομονή, με την έννοια ότι θα υπάρξει μια εξάμηνη περίοδος προσαρμογής στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».
 
Η περιοχή θα μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης. Κάτι που σημαίνει πως η κίνηση των τροχοφόρων θα γίνεται υποχρεωτικά με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ./ώρα, ενώ θα απαγορεύεται αυστηρώς η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλο το μήκος του δρόμου.
 
Ο κ. Γιωρκάτζης δήλωσε ότι «το πρώτο είναι η προσπάθεια μείωσης των ρύπων για ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας στο μέλλον. Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο το συγκεκριμένο έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.