Τηλεόραση Ραδιόφωνο
filippidou

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε η Στέλλα Φιλιππίδου στο ant1live. Η ηθοποιός που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε φορά μέσα από τις ερμηνείες της στο θέατρο και στην τηλεόραση,  μιλά για την ηρωίδα της Παιωνία, την οποία ενσαρκώνει στην κωμωδία του ΑΝΤ1 «Μια Φορα Κ' Έναν Καιρό». Αποκαλύπτει παράλληλα στοιχεία από την προσωπικότητά της που ίσως να μην γνωρίζαμε, πως είναι για εκείνη μία ονειρική πρόταση γάμου, τι θα άλλαζε στην Κύπρο αν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ μας μιλάει επίσης και για την εμπειρία της σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού στο Ant1 Radio.

  • Το κοινό σας απολαμβάνει σε έναν ιδιαίτερο ρόλο φέτος στον ΑΝΤ1. Πώς θα χαρακτηρίζατε την ηρωίδα σας;

Παιωνία. Ένα όνομα μια ιστορία. Η Παιωνία είναι ένα κοριτσάκι το οποίο δεν μεγάλωσε ποτέ. Ζει τις καταστάσεις στο έπακρον. Της δίνει ζωή αυτό. Της προσθέτει αλατοπίπερο στην καθημερινότητα της. Δεν έχει καμιά φίλη. Είναι έρμαιο της μητέρας της την οποία υπεραγαπάει. Είναι πολύ καλό μωρό αλλά δεν μπόρεσε να εξελιχθεί ηλικιακά και με ότι συνεπάγεται η ηλικιακή ανάπτυξη. Θεωρώ ότι είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Είναι τόσο αυθόρμητη, χωρίς δεύτερο επίπεδο φίλτρου. Ακόμα και η κακία που βγάζει είναι μια συμπεριφορά που έμαθε από τη μανούλα. Έχει ανάγκη να ερωτευτεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

  • Πως θα εξελιχθεί η Παιωνία στη συνέχεια της ιστορίας;

Αυτό δεν το γνωρίζω. Και να σου πω την αλήθεια ούτε θα ήθελα να το ξέρω. Με βοηθά να περιμένω κάθε επεισόδιο να έρθει στο email για να δω τι θα γίνει. Ξέρω όμως ότι μας περιμένουν ανατροπές και σίγουρα ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει.

Η Παιωνία είναι ένα ένα ακατέργαστο διαμάντι

paionia
  • Υπάρχει κάτι που σας ενώνει με την Παιωνία;

Μμμμ. Δύσκολη ερώτηση. Σε γενικές γραμμές όχι. Αν το καλοσκεφτώ όμως υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία έχω και γω σε πιο ήπιο βαθμό. Είμαι και γω ζαβολιάρα όπως η Παιωνία. Θα κάνω την αταξία μου αλλά με χιούμορ. Ή κάποτε η υπερβολική αντίδραση μου ειδικά όταν χαίρομαι για κάτι. Σίγουρα δεν ζηλεύω ενώ η Παιωνία ζηλεύει πολύ. Η ζήλεια είναι εκνευριστικά μακριά από εμένα. Γενικά είναι ένας αρκετά κόντρα ρόλος (φαντάζομαι). Μήπως να ρωτήσουμε τον Λώρη καλύτερα γι αυτό; χαχαχα

  • Πέρα από αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής, υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε για την Παιωνία που να εξηγεί ίσως την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς της;

Αυτό θα το κρατήσω κρυφό προς το παρόν. Θα κάνω αυτή την ζαβολιά. Όλα στην ώρα τους. Το σίγουρο είναι οτι η προσωπικότητα της είναι γεμάτη ιδιαιτερότητες.

  • Υπάρχει κάτι που σας δυσκολεύει στον συγκεκριμένο ρόλο;

Το ότι η Παιωνία δεν έχει φίλτρα σαν άνθρωπος, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εγώ σαν ηθοποιός πρέπει να βρω της Παιωνίας τα διάφορα επίπεδα. Είναι σημαντικό να φαίνεται ένας χαρακτήρας ότι δεν έχει φίλτρα και επίπεδα αλλά να έχει. Και είναι δύσκολη η δουλειά αυτή για έναν ηθοποιό. Σε αυτό έχω πολύ μεγάλη βοήθεια από τον Λώρη και τον Θεοδόση.

Ο Λώρης έχει πάντα έγνοια να είμαι καλά, να είμαι χαρούμενη, να μην έχω άγχος

mia fora
  • Πώς είναι η συνεργασία με τον Λώρη Λοϊζίδη;

Τρυφερά και αληθινά. Σε παίρνει από το χέρι με αγάπη και αθωότητα για να σου δείξει την χαρά του και για να δημιουργήσει μαζί σου κάτι αληθινό και φωτεινό. Έχει πάντα έγνοια να είμαι καλά, να είμαι χαρούμενη, να μην έχω άγχος. Έχει χίλια δυο στο κεφάλι του αλλά πάντα η έγνοια του είναι οι άλλοι. Νιώθω άνεση στο γύρισμα, νιώθω ότι μπορώ να δημιουργήσω.

  • Πώς ήταν για εσάς τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

Η αλήθεια από θέμα δουλειάς νιώθω ικανοποιημένη. Πάντα είχα μια παραγωγή να κάνω. Μπορώ να πω ότι μου φέρθηκε καλά η τύχη του να έχω δουλειά πάντοτε. Φυσικά δεν είναι μόνο η τύχη αλλά και η δουλειά που κάνεις. Έχω πάει σε πολλές ακροάσεις και μπορώ να σου πω ότι κόπηκα σε αρκετές. Όμως πείσμωνα ακόμα πιο πολύ γιατί πίστευα στον εαυτό μου.

  • Ποιος ήταν για εσάς μέχρι στιγμής από όσους ρόλους υποδυθήκατε στο θέατρο και στην τηλεόραση αυτός τον οποίο αγαπήσατε περισσότερο και γιατί;

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Έχω μπει σε αυτή την σκέψη κάποιες φορές αλλά δεν γίνεται. Είναι όπως να προσπαθείς να ξεχωρίσεις στιγμές όμορφες που έχεις βιώσει στην προσωπική σου στιγμή. Εγώ αυτό το επάγγελμα το αντιμετώπιζα πάντοτε σαν παιχνίδι. Δεν έχω άλλο τρόπο να το δω. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το διαχειριστώ. Αν και είμαι απόλυτα πειθαρχημένη. Νιώθω το ίδιο συναίσθημα που ένιωθα όταν ήμουν μικρή και πήγαινα να παίξω με μια φίλη μου. Το σέβομαι τόσο πολύ, το νιώθω τόσο δικό μου που για μένα η κάθε στιγμή έχει την μαγεία των παιδικών μου χρόνων.

stella filippidou
  • Υπάρχει κάποιος ρόλος στην τηλεόραση ή στο θέατρο που ξεχωρίσατε και θα θέλατε να τον είχατε υποδυθεί;

Θα ήθελα να κάνω Αγαύη από τις Βάκχες. Όποτε βλέπω αυτή την παράσταση νιώθω δέος γι αυτό τον ρόλο και μια λαχτάρα που με κάνει να μελαγχολώ πολλές φορές.

Οι κοντινοί μου άνθρωποι λένε ότι τους ηρεμώ αλλά εμένα στο μυαλό μου υπάρχει μια θύελλα σκέψεων

  • Ποια είναι η Στέλλα; Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

Πλέον έχω ανακαλύψει πολλά για την Στέλλα. Επέλεξα στην ζωή μου να με συνοδεύει η καλοσύνη που είναι και η πιο σημαντική αρετή για τον άνθρωπο κατά την γνώμη μου. Η καλοσύνη με κάνει να αναπνέω. Είμαι δοτική και προσπαθώ να είμαι ευγενική με όλους. Είμαι φοβερά ενοχική σε σημείο που θέλω να το μετριάσω. Θα ήθελα να είμαι πιο θαρραλέα και να αντιμετωπίζω πιο συχνά τους φόβους μου. Όσο μεγαλώνω οδεύω όλο και περισσότερο στην εσωτερική μου γαλήνη. Οι κοντινοί μου άνθρωποι λένε ότι τους ηρεμώ αλλά εμένα στο μυαλό μου υπάρχει μια θύελλα σκέψεων. Μερικές φορές γίνομαι αφελής αλλά από επιλογή.

Κατά τα άλλα ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται. Απλώς προτιμώ να κάνω χιούμορ παρά να αποδείξω σε κάποιον ότι είμαι έξυπνη.

stella filippidou
  • Πώς είναι ο ιδανικός άντρας για εσάς;

Καλόψυχος, δοτικός και με πολύ χιούμορ.

  • Πού θα θέλατε να ζετε εάν δεν ζούσατε στην Κύπρο;

Στην Βιέννη. Από μικρή ονειρευόμουν να ζω εκεί. Με μαγεύει αυτή η πόλη.

  • Τι είναι αυτό που συνήθως σας εκνευρίζει;

Η αγένεια στους ανθρώπους. Είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν να με βγάλουν εκτός εαυτού.

Είμαι φοβερά ενοχική σε σημείο που θέλω να το μετριάσω. Θα ήθελα να είμαι πιο θαρραλέα και να αντιμετωπίζω πιο συχνά τους φόβους μου

  • Ποιο θεωρείτε το πιο αδύναμο σημείο στον χαρακτήρα σας και ποιο το δυνατό σας;

Η ενοχικότητα μου. Μπορεί κάποιος να καταφέρει να με κάνει να νιώσω άσχημα για οτιδήποτε. Αυτό όμως, η ενοχικότητα, είναι κάτι που το δουλεύω και πιστεύω πως σε κάποια φάση της ζωής μου θα σταματήσει. Το δυνατό μου θεωρώ πως είναι η καλοψυχία μου.

  • Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;

Shine On You Crazy Diamond, Pink Floyd.

radiofvno
Ο Χρήστος Γρηγοριάδης, η Στέλλα Φιλιππίδου και η Μαρίνα Βρόντη
  • Πώς ήταν η εμπειρία σας με το Ant1 Radio;

Όταν ήμουν μικρή παρακολούθησα μια συνέντευξη ενός ελλαδίτη ραδιοφωνικού παραγωγού που είπε ότι το ραδιόφωνο το ερωτεύεσαι. Είναι μια ερωτική σχέση. Είμαι σε θέση τώρα που το έχω βιώσει για λίγο να μπορώ να πω έτι ισχύει 100%. Είναι μαγικό. Θα μπορούσα να το κάνω για όλη μου την ζωή. Το ότι είχα δίπλα μου ανθρώπους που είναι αγνοί όπως ο Χρήστος, ο Στέλιος, ο Νεκτάριος, η Μαρίνα, η Κορνιλία, ο ChrisP ήταν σημαντικό για να το αγαπήσω και να νιώσω ασφάλεια. Μην ξεχνάμε ότι  χωρίς να έχω ξανακάνει ραδιόφωνο μπήκα αμέσως στα βαθιά αφού το πρωινό είναι η πιο δύσκολη ώρα.

  • Ποια είναι ιδανική πρόταση γάμου για εσάς;

Σπάω το μυαλό μου αλλά δεν με εμπνέει κάτι. Μήπως γιατί βαριέμαι τους γάμους;

Επέλεξα στην ζωή μου να με συνοδεύει η καλοσύνη που είναι και η πιο σημαντική αρετή για τον άνθρωπο

  • Ποια είναι η σχέση σας με τα παιδιά;

Ιερή. Θεωρώ ότι οφείλω να ζω και να εξελίσσομαι για χάρη των παιδιών αυτής της γης. Οφείλουμε να φροντίζουμε όλοι τα παιδιά σε αυτό τον κόσμο να είναι χαρούμενα, υγιείς και να μην φοβούνται ποτέ.

  • Αν σας δινόταν η ευκαιρία να αναλάβετε ρόλο Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι θα αλλάζατε σε αυτό το νησί;

Και τι δεν άλλαζα… Θα φρόντιζα πρώτα από όλα για την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών. Το ίδιο σημαντικό είναι και η παιδεία. Θα φρόντιζα για την καθαριότητα του νησιού, την ανεργία, τους μισθούς και τον ευημερία των πολιτών.

Δείτε ξανά τα επεισόδια της σειράς που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής, στο web tv-video on demand στο ant1live. Νέα επεισόδια κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:10.