Τηλεόραση Ραδιόφωνο
mariapapacosta

Για τον ρόλο της στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό», τη συνεργασία της με τον Λώρη Λοϊζίδη και τον Χριστόδουλο Μαρτά αλλά και για την κόρη της Ιφιγένεια, μας μίλησε η αγαπημένη ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Παπακώστα. Μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων τι της ανέφερε πρόσφατα η κόρη της και την έκανε να συγκινηθεί,  ενώ μοιράστηκε μαζί μας και ένα...ραντεβού στα τυφλά στο οποίο εμφανίστηκαν και οι δύο μαζί. 

  • Φέτος το κοινό σας παρακολουθεί στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό» να υποδύεστε μία ιδιαίτερη ηρωίδα. Πως χαρακτηρίζετε την «Πρώτη» και πως την προσεγγίσατε;

Η Πρώτη είναι ιδέα, είναι είδωλο, είναι από μόνη της μια οντότητα, δεν υπάρχει. Καταρχάς εγώ στο άκουσα από τον Λώρη για τον συγκεκριμένο ρόλο, γέλασα πάρα πολύ με το όνομα της. Αρνείται να έχει κανονικό όνομα, θέλει να την φωνάζουν Πρώτη Κυρία. Όσον αφορά τη ζωή της, έχει την ατυχία να είναι παντρεμένη με τον Δέσποτα. Έναν άντρα ο οποίος δεν της δίνει σημασία και όπως είδατε και εσείς η λίμπιντο της Πρώτης είναι λίγο ανεβασμένη. Ψάχνεται δεξιά, αριστερά, είναι άτυχη στον έρωτα (και μπορείς να πεις πως εδώ δεν είναι κόντρα ο ρόλος) αλλά δεν πτοείται. Πιστεύω πως αν είχαμε όλοι την μισή αυτοπεποίθηση της Πρώτης, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

πρωτη
  • Σας ανέφερε ο Λώρης Λοϊζίδης τι ήταν αυτό που τον έκανε να εμπνευστεί την «Πρώτη» και να την δώσει σε εσάς;

Ο Λώρης έχει την ιδιότητα να βρίσκει πρώτα τους ηθοποιούς και στην πορεία να πλάθει τους ρόλους. Οπότε τώρα τι είδε...είδε την λίμπιντο; Είδε ότι είμαι ελεύθερη; Κάτι είδε!

  • Θα έχει κάποιο κομβικό στοιχείο στην εξέλιξη της ιστορίας ο ρόλος σας; Θα την δούμε να ερωτεύεται αληθινά;

Δεν θα ερωτευτεί η Πρώτη, θα μείνει με τον Δέσποτα της νομίζω. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε μία πιο ευαίσθητη πλευρά της σε ένα επεισόδιο στο οποίο εξιστορεί πάνω κάτω πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με τα γεγονότα δηλαδή που διαδραματίζονται στο χωριό. Η Πρώτη είναι κλειστό βιβλίο, δεν αποκαλύπτει πολλά για την δική της ζωή.

  • Η Πρώτη επίσης φαίνεται να γνωρίζει ξεκάθαρα πως ο άντρας της είναι ερωτευμένος με την Αρχόντισσα. Πως το βιώνει αυτό;

Βέβαια το γνωρίζει, είναι συνειδητοποιημένη ωστόσο υποστηρίζει πως αν δεν μπορείς να τους νικήσεις....συμμάχησε.

πρωτη-μαρτας
  • Πως είναι να παίζετε με τον Χριστόδουλο Μαρτά;

Πρώτη φορά παίζω με τον Μαρτά και έχω να πω ότι είναι ο πιο δοτικός άνθρωπος που έχω δουλέψει ποτέ. Είναι απίστευτο το πόσα έχει να σου δώσει σε μια σκηνή. Πρέπει να έχεις ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό σου μαζί του, σου τα δίνει όλα, σε βοηθά, σε συμβουλεύει.

  • Μιλήστε μας για την συνεργασία με τον Λώρη Λοϊζίδη.

Με τον Λώρη δέσαμε υπέροχα. Γνωριστήκαμε πέρυσι όταν είχα πάει στην ακρόαση για τη σειρά «Μελίαρτος» και σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι πέρα από τον μονόλογο που είχα ετοιμάσει τους είπα και για τους....πρώην μου. Ήθελα τόσο ο Λώρης Λοϊζίδης όσο και ο σκηνοθέτης Θεοδόσης Οικονομίδης, να με γνωρίσουν καλύτερα, οπότε αφού τέλειωσα το υποκριτικό μου κομμάτι, άρχισα να τους λέω περιστατικά από την προσωπική μου ζωή...  

maria-papacosta
Η Μαρία Παπακώστα με τον σκηνοθέτη της σειράς «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό», Θεοδόση Οικονομίδη
  • Μαζί με τον Λώρη Λοϊζίδη συνεργαστήκατε και στο θέατρο, ως βοηθός σκηνοθέτη στην υπέροχη παράσταση «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ». Πως ήταν για εσάς η συγκεκριμένη εμπειρία;

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα αυτό το εγχείρημα, αλλά αυτό υπάγεται στον υψηλό δείκτη του Λώρη ο οποίος εντοπίζει κάποια άτομα και τι ικανότητες μπορεί να έχουν. Εγώ είμαι πάρα πολύ οργανωτική, δηλαδή όλη μου τη μέρα την περνάω για να οργανώνω την επόμενη, οπότε αυτό το εντόπισε ο Λώρης χωρίς να με γνωρίζει πολύ καλά, για αυτό και συνεργαστήκαμε και σε αυτό το κομμάτι. Δέσαμε όμορφα σαν σκηνοθέτης και βοηθός.

  • Ασχολείστε με κάτι άλλο αυτήν την περίοδο πέρα από την υποκριτική και το ραδιόφωνο;

Κάτι άλλο στον τομέα μου όχι, αλλά εργάζομαι σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε ένα κατάστημα γιατί είναι δύσκολες οι σπουδές του παιδιού μου.

  • Μιλήστε μας για την κόρη σας, Ιφιγένεια.

Αν ο κόσμος είχε ακόμα δέκα Ιφιγένειες, θα ήταν ένα πολύ πιο όμορφο μέρος. Αρχικά είναι αγνή ψυχή, είναι ειλικρινής, θαρραλέα και απίστευτα δοτική. Η κόρη μου τώρα βρίσκεται για μεταπτυχιακό στα Τρίκαλα και πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε δουλειά σε μια καφετέρια. Είμαι απίστευτα συγκινημένη γιατί μου έστειλε μήνυμα, «Μαμά πληρώθηκα, χρειάζεσαι λεφτά να σου στείλω;». Αυτή είναι η κόρη μου.

maria-papacosta
Η Μαρία Παπακώστα με την κόρη της Ιφιγένεια
  • Τι είδους σχέση έχετε κτίσει μεταξύ σας;

Είμαστε οι καλύτερες φίλες, είμαστε ερωτευμένες η μία με την άλλη. Θα μοιραστούμε η μία με την άλλη τα προσωπικά μας. Μάλιστα πήγαμε και μαζί σε ένα ραντεβού στα τυφλά το οποίο κανόνισα εγώ. Βρήκαμε στην πορεία δικαιολογία ότι είχαμε πάρτι και...φύγαμε.

maria-papacosta
  • Πως ήταν για εσάς τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της υποκριτικής; Βιώσατε κάποια δυσκολία;

Όχι. Είμαι πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος γενικά. Μόλις αποφοίτησα προσλήφθηκα στο Σατιρικό Θέατρο και αργότερα με πήρε ο Νίκος Θεοφάνους με τον οποίο συνεργαστήκαμε στα ''Καμώματα κι Αρώματα'' για 7 χρόνια. Ακολούθως ήρθε στη ζωή μου η συνεργασία με τον Λώρη Λοϊζίδη. Οπότε θεωρώ πως είμαι τυχερή και αρκετά ευγνώμων.

μαρια-παπακωστα
  • Πως θα χαρακτήριζατε τον εαυτό σας;

Μην με βλέπεις έτσι, είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Δηλαδή έχω και τις πιο ευαίσθητες μου πλευρές. Μπορεί να κλάψω πολύ εύκολα για κάτι που θα δω αλλά και με περιστατικά που μπορεί να συμβούν στην κόρη μου. Στεναχωριέμαι με τα προβλήματα των φίλων μου, τα παίρνω μαζί μου σπίτι. Υπεραναλύω τα πάντα.

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της σειράς «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό», που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο web tv-video on demand στο ant1live.