Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Έξαρση λοιμώξεων και ιώσεων παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον παιδικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι εισαγωγές μικρών ασθενών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, κυρίως βρεφών και νηπίων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου «μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο και έχουμε μια αυξημένη ροή όσο αφορά παιδιατρικά περιστατικά, τα περισσότερα εξ αυτώ είναι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, έχουμε RSV, γαστρεντερίτιδες και είναι κάποια άλλα περιστατικά των άλλων υποειδικοτήτων της παιδιατρικής».

Σύμφωνα με τον ΟΚΥΠΥ η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Ωστόσο άπαντες είναι σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε περίπτωση που θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες για τη νοσηλεία παιδιών.

Όπως είπε ο κ. Χαριλάου, «έχουμε συμφωνήσει ότι σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει διαθέσιμη κλίνη στο Μακάρειο, τότε τα παιδιά θα πηγαίνουν είτε στη Λάρνακα είτε στη Λεμεσό. Διαθέτουμε δομημένες παιδιατρικές κλινικές σε όλα τα νοσοκομεία μας, το Μακάρειο είναι το νοσοκομείο αναφοράς που σημαίνει ότι διαχειρίζεται πιο δύσκολα περιστατικά που αποστέλλονται από τα υπόλοιπα νοσοκομεία αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα».

Την ίδια ώρα μειωμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού. Στο Μακάρειο νοσηλεύεται τώρα μόνο ένα παιδί το οποίο έχει προσβληθεί από τη νόσο covid -19.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί παιδιών από 6 μηνών μέχρι 4 ετών ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά.