Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρβανιτακη-ζουηγανελή

Καλεσμένες του Νίκου Χατζηνικολάου, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, ήταν το βράδυ της Κυριακής η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Οι σπουδαίες ερμηνεύτριες αποκάλυψαν μυστικά από τη συνεργασία τους στη μουσική σκηνή και θυμήθηκαν στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία.

Ακόμη, σχολίασαν πως και πόσο το διαδίκτυο έχει επηρεάσει τους νέους και το σύγχρονο τραγούδι.

«Είναι πιο δύσκολο να πετύχει κανείς αυτή την εποχή. Εμείς ζήσαμε μία εποχή που υπήρχε περισσότερη χαρά, και περισσότερη ένταση. Κάναμε έξι παραστάσεις την εβδομάδα. Ο κόσμος έβγαινε. Μόνο την Δευτέρα έκλειναν τα μαγαζιά. Ζήσαμε αυτές τις εποχές. Τραγούδια που γίνονταν επιτυχίες και από την πλευρά των εντέχνων και από την πλευρά των λαϊκών τραγουδιστών. Έχει δυσκολέψει η εποχή. Αν ξεκινούσα τώρα νομίζω ότι δεν θα έκανα τη διαδρομή που έχω κάνει» είπε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Ερωτηθείσα τι θα συμβούλευε σε νέους καλλιτέχνες που ξεκινούν την καριέρα τους, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανέφερε ότι «Έχει αλλάξει πολύ το τοπίο. Ένας νέος μπορεί να ξεκινήσει μέσα από το διαδίκτυο, να δημιουργήσει μία μπάντα ή μία μικρή ομάδα μουσικών και να παίζει σε κλαμπ για να φτιάξει ρεπερτόριο».

Η δημοφιλής τραγουδίστρια επεσήμανε πάντως πως «δεν μπορείς να στηρίξεις μία καριέρα σε ένα ριάλιτι. Είναι σπάνιο φαινόμενο να βγει από ένα παιχνίδι ένας τραγουδιστής ή μία τραγουδίστρια, που θα κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι πιο πολύ παιχνίδι και σε δεύτερο επίπεδο είναι η μουσική».

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμφώνησε ότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που κάνουν μεγάλη καριέρα, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να τονίζει πως πιθανότατα τα ριάλιτι που συμμετείχαν οι δύο αυτοί τραγουδιστές απλά τους έδωσαν μία ώθηση και ότι θα έκαναν καριέρα έτσι και αλλιώς.