Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Στον δημόσιο τομέα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4,601 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, ενώ σε διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με τον Ανώτερο Λειτουργό Δημόσιας Διοίκησής και Προσωπικού, Κωνσταντίνο Μιχαήλ, είναι 3,174 χιλιάδες οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων.

Ποια είναι η διαδικασία 

Οι νέες θέσεις πορκηρύσσονται αφού εξασφαλιστεί η έγκριση της Βουλής για την αποπαγοποίηση τους. Η προκήρυξή τους γίνεται από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και ξεκινά η διαδικασία πλήρωσης τους.

Σημειώνεται ότι έχουν προκηρυχθεί ήδη 568 θέσεις στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική άλλες 72 και 171 στην εκπαιδευτική υπηρεσία.

Τεράστιο το ενδιαφέρον

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, αφού όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, συνήθως για τις θέσεις πρώτου διορισμού αποτείνονται πάρα πολλοί που δεν είναι υφιστάμενοι υπάλληλοι στην δημόσια υπηρεσία.

Περισσότερη διαφάνεια

Όπως επεσήμανε ο κ. Μιχαήλ, από την 1/01/24 θα τεθεί σε εφαρμογή η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και θα τεθεί νέο πλαίσιο για την επιλογή των υποψηφίων από την ΕΔΥ. Η επιλογή θα γίνεται μεσώ εξεταστικών κέντρων ενώ θα υπάρχει νέο πλαίσιο κριτηρίων με στόχο να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στην όλη διαδικασία.