Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπεραγορα αγορα

Εν αναμονή για τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του καλαθιού του νοικοκυριού, κατ’ αντίστοιχο τρόπο όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις 2 Νοεμβρίου.

Πάντως, μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου αναφορικά με τη θεσμοθέτηση σταθερών τιμών σε 51 προϊόντα ανέφερε ότι οι υπεραγορές δεν έχουν κάποια ενημέρωση ότι ξεκίνησε αντίστοιχη προσπάθεια στην Κύπρο από το αρμόδιο Υπουργείο.  

«Είχαμε μια επαφή με τον Υπουργείο εδώ και αρκετό καιρό. Συζητήσαμε αυτό το θέμα αλλά δεν υπολογίζαμε ότι προχώρησε από την πλευρά του Υπουργείου. Ξεκαθαρίζουμε πως ό,τι σχετίζεται με τον καταναλωτή εμείς το βλέπουμε θετικά. Ότι έχει να κάνει με τη διαφάνεια, τις τιμές, τον ανταγωνισμό, πάγια θέση μας είναι ότι είμαστε υπέρ» υποστήριξε ο κ. Χατζηαδάμου.

Ο  Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών επεσήμανε επίσης ότι, «αυτό που γίνεται στην Ελλάδα γίνεται κατά κάποιο τρόπο και στην Κύπρο εδώ και κάποια χρόνια. Στην αρχή από τις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών και τα τελευταία χρόνια γίνεται από όλους. Αυτά τα προϊόντα που συζητούν στην Ελλάδα πάντα ήταν στις προσφορές των υπεραγορών και πάντα είχαν την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά στις προσφορές».