Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑμοντάρισταΠλανα Βροχές

Σημαντική μείωση προβλημάτων από έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται το φετινό χειμώνα, στη Λεμεσό, καθώς σχεδόν το 50% του βρόχινου νερού θα μπορεί να απορροφάται από το αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν και συνεχίζονται από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας.

Η πρόσφατη έντονη βροχόπτωση αποτέλεσε μια θετική ένδειξη της αποτελεσματικότητας των έργων και ο Δήμος ευελπιστεί ότι σε ένα χρόνο, με την ολοκλήρωση των έργων πριν τον επόμενο χειμώνα, η Λεμεσός θα είναι επαρκώς οχυρωμένη απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε, στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, η καθιερωμένη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των τοπικών Αρχών, για συντονισμό και λήψη προληπτικών μέτρων προς αντιμετώπιση πλημυρών, ενόψει της χειμερινής περιόδου, υπό την προεδρία του δημοτικού σύμβουλου, Κώστα Γιάλλουρου, ο οποίος εκπροσωπούσε το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, που απουσίαζε λόγω έκτακτης υποχρέωσης.

Η κατάσταση είναι φέτος βελτιωμένη με τα αντιπλημμυρικά έργα του ΣΑΛΑ και αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα, είπε σε δήλωση του ο κ. Γιάλλουρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «το 50% των νερών θα απορροφηθούν από το σύστημα». Σημείωσε ακόμη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, έχοντας διδαχθεί από παλαιότερες εμπειρίες, είναι προετοιμασμένοι καλύτερα από ποτέ.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα που συνήθως εντοπίζεται με σακούλες σκουπιδιών, οι οποίες παρασύρονται από τα νερά της βροχής και που αρκετές φορές καταλήγουν στη θάλασσα, ο κ. Γιαλλουρος υπέδειξε ότι, σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να αφήνουν τα σκουπίδια τους στο δρόμο.

Ιδιαίτερα για όσους γειτνιάζουν με ευάλωτες στις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές και έχουν ανάγκη από μεγαλύτερους κάδους απορριμμάτων, υπέδειξε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου για να προμηθευτούν, έναντι κόστους 10 ευρώ, κάδους των 120 λίτρων.

Κάλεσε ακόμη τους δημότες να φροντίζουν για την καθαριότητα των φρεατίων που βρίσκονται μπροστά από τις οικίες ή άλλα υποστατικά τους και υπενθύμισε ότι απαγορεύεται αυστηρά η διοχέτευση βρόχινου νερού στο δίκτυο λυμάτων του ΣΑΛΑ.