Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δένεια

Ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στη Δένεια. Μετά το χθεσινό περιστατικό με τις απειλές πάνοπλων τούρκων στρατιωτών σε βάρος αγρότη που βρισκόταν στο χωράφι του, σήμερα οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν εντός της νεκρής ζώνης απέφυγαν να πάνε στους κλήρους τους.

Το απόγευμα κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών επισκέφθηκε την περιοχή, ενημερώθηκε επί τόπου από τον κοινοτάρχη Δένειας για τις νέες παραβιάσεις των Αττίλων του καθεστώτος της νεκρής ζώνης και προχώρησαν στην καταγραφή τους.  

Η παρουσία του κατοχικού στρατού στην περιοχή τις τελευταίες μέρες είναι κάτι περισσότερο από έντονη και μάλιστα αυτή γίνεται με επιδεικτικό τρόπο, στοχεύοντας προφανώς στον εκφοβισμό των αγροτών ώστε αυτοί να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους τα οποία κανονικά σε λίγες μέρες θα πρέπει να προχωρήσουν στην σπορά τους.

Και λεκτικές απειλές

Το κρεσέντο προκλήσεων συνεχίστηκε και σε λεκτικό επίπεδο με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει στα εγκαίνια της έκθεσης αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να προασπιστεί τα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Όπως δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ

Η  αμυντική μας βιομηχανία είναι ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμμάχων μας, κυρίως της «τδβκ» αλλά και του Αζερμπαϊτζάν και της Λιβύης

Σε μια άλλη εξέλιξη με  τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και ελικοπτέρων από οκτώ χώρες, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη τρεις Νοεμβρίου η πολυεθνική άσκηση «Νέμεσις 2022»

Σε ανακοίνωση το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, θα πραγματοποιηθεί εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή θα συμμετάσχουν δυνάμεις από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.