Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο του κατοχικού καθεστώτος για προέλαση εντός της νεκρής ζώνης.

Μετά τα γεγονότα στο γήπεδο της Τσετίνκαγια, τις τελευταίες ημέρες ο στρατός κατοχής προχώρησε στην πλήρη επάνδρωση του φυλακίου που ανεγέρθηκε στα όρια της νεκρής ζώνης με τα κατεχόμενα στην περιοχή της Δένειας.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Δένειας, Χρηστάκη Παναγιώτου και οι νέες παρανομίες των Αττίλων στην περιοχή, έλαβαν χώρα υπό το απαθές βλέμμα της ειρηνευτικής δύναμης.  

Χριστάκης Παναγιώτου- Κοινοτάρχης Δένειας

Έφτιαξαν ολόκληρο φυλάκιο και δεν έχει κανένα να τους πει τίποτε και δεν έχει κάποιο να τους τραβήξει το αυτί τους. Είναι στην περιοχή μάλιστα που ενοχλούσαν προηγουμένως τους ελληνοκύπριους γεωργούς και θέριζαν τα χωράφια. Τώρα εγκαθίδρυσαν ένα φυλάκιο με πάνοπλους στρατιώτες.

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Έθνη, φροντίζουν να βάζουν προσκόμματα στην επιδιόρθωση του δρόμου που ενώνει τη Δένεια με το Μάμμαρι και διασχίζει τη νεκρή ζώνη.

«Για εμάς τα ΗΕ είναι πολύ ευαίσθητα ενώ στην άλλη πλευρά κάνουν στρατιωτικό οχυρό και δεν έχει κάποιο να τους πει κάτι», ανέφερε ο κ. Παναγιώτου.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Ούγγρο ομόλογο του.

Ιωάννης Κασουλίδης- Υπουργός Εξωτερικών

Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες. Εκείνο που δεν μου αρέσει να δημοσιοποιώ, ή να διαρρέω τέτοιου είδους διπλωματία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ξεκάθαρη ενόχληση και δυσαρέσκεια της Λευκωσίας για την στάση της ειρηνευτικής δύναμης, δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στον υπεύθυνο βοηθό γενικό γραμματέα για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις. 

Ο ειδικός αντιπρόσωπος και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Κόλιν Στιούαρτ, παρέπεμψε για συζήτηση των παραπόνων της Λευκωσίας σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την επιστροφή του στην Κύπρο σε δυο εβδομάδες.