Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο παραλια τουριστες

Αλλαγές σε αυτά που τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκαν, επιχειρούν μέσω πρότασης νόμου βουλευτές της συγκυβέρνησης και των Οικολόγων, αφού  όπως είναι σήμερα η νομοθεσία, το 93% των ξενοδοχειακών μονάδων είναι χωρίς άδεια λειτουργίας. 

«Σκοπός της πρόταση νόμου είναι να δοθεί χρονικό περιθώριο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας μας να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες μέχρι το τέλος του χρόνου υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις», ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής. 

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει οι ξενοδοχειακές μονάδες να καταθέσουν στο Υφυπουργείο Τουρισμού, τα αρχιτεκτονικά σχέδια με τα οποία θα αποτυπώνεται η επί του εδάφους κτηριακή διάταξη, ώστε να διεξαχθεί ο αναγκαίος έλεγχος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

«Οι εκπρόσωποι των συνδέσμων ξενοδόχων είχαν θέσει κάποιους προβληματισμούς αλλά από εκεί και πέρα η κάθε επιχείρηση έχει έξι μήνες στην διάθεση της να καταθέσει σχέδια as built και την ίδια ώρα να προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για την εξασφάλιση των άλλων πιστοποιητικών», πρόσθεσε ο κ. Κουμής. 

Η πρόταση νόμου η αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια του Σώματος, με τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης να κάνει λόγο για εκπτώσεις σε θέματα ασφαλείας. 

«Βγήκαν κάποιους τρόπους με διάφορα τερτίπια να υποκαταστήσουν αυτές τις απαιτήσεις του νόμου. Δεν ξέρω ποια θα είναι η θέση του ΔΗΣΥ εγώ διαφωνώ κάθετα θα έπρεπε να έρθει η πρόταση με το όνομα του Υπουργείου», δήλωσε ο Κ. Χατζηγιάννης. 

Στο μεταξύ ο Υφυπουργός Τουρισμού μίλησε και για τις προοπτικές του τουρισμού το 2024 εκφράζοντας αισιοδοξία για ακόμα μια καλή χρονιά, παρά τα μαζεμένα προβλήματα που παρουσιάζονται.