Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τις πτώσεις δύο μπαλκονιών που σημειώθηκαν χθες στην Λεμεσό. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά αφού πριν από μερικούς μήνες άλλα δύο μπαλκόνια έπεσαν στην επαρχία Πάφου.

Περιστατικά που θα έπρεπε να προβληματίσουν και να θορυβήσουν τους αρμόδιους που κανονικά θα έπρεπε να μεριμνήσουν πριν να συμβούν τα περιστατικά.

Είναι πολλά τα ακατάλληλα κτηρια

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Α Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, Ανδρέας Θεοδότου,  επισήμανε ότι αν δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα τα περιστατικά δυστυχώς θα επαναληφθούν αφού υπάρχουν πολλά κτήρια που είναι ακατάλληλα.

Με φόντο  τα δύο νέα περιστατικά, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη σύσκεψη του ΕΤΕΚ με το Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα τεθεί επί τάπητος το πιστοποιητικό επιθεώρησης κτηρίων.

«Ουσιαστικά με το πιστοποιητικό ο μηχανικός θα πιστοποιεί την ασφάλεια της οικοδομής. Εάν είχαμε αυτό το πιστοποιητικό ενδεχομένως να μην φτάναμε στο σημείο να τρέχουνε οι δήμοι και  να κηρύσσουν επικίνδυνες οικοδομές, με το πιστοποιητικό θα υπάρχει η υποχρέωση να από τους ένοικους να φροντίσουν η οικοδομή τους να είναι πιο ασφαλής», εξήγησε ο κ. Θεοδότου.

Ο μηχανικός σύμφωνα με τον κ. Θεοδότου θα μπορούσε να εντοπίσει αδύνατα σημεία των κτιρίων και θα προτείνει τρόπους ώστε να γίνουν διορθωτικές ενέργειες έτσι ώστε η πολυκατοικία να μην κριθεί να είναι επικίνδυνη.

«Θα πέσουν και άλλα μπαλκόνια αν δεν προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε καταλήγοντας.